16.01.2016 20:12

Kersverse vader Luigi Bruins start in basis

Luigi Bruins (l.) feliciteert Jeff Stans na zijn gelijkmaker tegen PEC Zwolle. (22-03-2015)
Luigi Bruins (l.) feliciteert Jeff Stans na zijn gelijkmaker tegen PEC Zwolle. (22-03-2015)

Vanmiddag vader geworden van dochter Nadine en vanavond alweer op het veld op De Vijverberg. Excelsior-middenvelder Luigi Bruins start in de eerste wedstrijd van 2016 in de basis. Dat is niet de enige wijziging die trainer Alfons Groenendijk vanavond in Doetinchem in petto heeft.

Bas Kuipers (liesblessure) en Jurgen Mattheij (knieblessure) zijn er vanavond niet bij. Beide spelers zijn in de winterstop geopereerd en de wedstrijd tegen De Superboeren komt te vroeg. Daryl van Mieghem en Yoëll van Nieff zijn hun basisplek kwijt. Tegen Cambuur werden beide spelers in de rust al naar de kant gehaald en trainer Alfons Groenendijk houdt beide mannen ook uit de basisopstelling. De nieuwe namen zijn Henrico Drost, Nigel Haisselbank, Rick Kruys en dus Luigi Bruins.

Ook bij De Graafschap vier wijzigingen. Jeroen Tesselaar is geblesseerd aan zijn achillespees en zit vanavond niet bij de wedstrijdselectie. Zijn vervanger is Tolgahan Çiçek. Nieuweling Mark Diemers, in de winterstop op huurbasis overgekomen van FC Utrecht, zal zijn debuut door een knieblessure nog even moeten uitstellen. Bart Straalman, Kristopher Vida en Youssef el Jebli mochten voor de winsterstop tegen Ajax nog in de basis starten, maar tegen de Kralingers zet trainer Jan Vreman dit trio op de bank. De nieuwe namen zijn Cas Peters, Bryan Smeets en Nathaniël Will. Jongeling Mart de Jong zit vanavond bij de wedstrijdselectie bij De Superboeren.

Het duel volg je hier LIVE.

 

Eredivisiepoule
Nieuws: Voetbal Headlines.nl | Voetbal Headliner