26.01.2016 19:45

Update: Veltman fit, Owusu wacht op debuut

Ajax-trainer Frank de Boer heeft talent Leeroy Owusu voor de zekerheid bij de selectie gehaald. Dit heeft te maken met de langdurige blessure van Kenny Tete, maar ook met de lichte hamstringklachten die Joël Veltman heeft overgehouden aan Ajax - Vitesse. Owusu is tegen Heracles Almelo de negentiende man en valt dus af als Veltman wel fit genoeg is.

Owusu is een negentienjarige rechtsback uit de jeugdopleiding van Ajax, die sinds vorig seizoen in de Jupiler League speelt met Jong Ajax. De jongeling gaat inmiddels richting de vijftig wedstrijden op het tweede voetbalniveau van Nederland en werd al genoemd als de vaste stand-in van eerste keuze Tete, in het geval dat tweede keuze Ricardo van Rhijn vertrekt uit Amsterdam.

Tete viel in de afgelopen speelronde tegen Vitesse uit met een blessure en na onderzoek bleek dat de vleugelverdediger zijn enkelband heeft afgescheurd. Hierdoor staat Tete ruim anderhalf maand met een blessure aan de kant. Tegen de Arnhemmers kwam Mike van der Hoorn in het veld als vervanger van Tete, maar schoof Veltman vanuit het centrum op naar de rechterkant.

Als Veltman de wedstrijd tegen Heracles Almelo niet haalt, is het zomaar mogelijk dat Owusu zijn debuut maakt in de hoofdmacht. Mocht dit gebeuren, dan krijgt Owusu rugnummer 39. De in Purmerend geboren back traint al langer mee met de eerste selectie en beschikt over een contract tot medio 2018. 

Update: 26-01-2016: 19:45:

Joël Veltman is fit genoeg om te starten tegen Heracles Almelo, waardoor Leeroy Owusu als negentiende man afvalt bij de wedstrijdselectie van Ajax. De jonge rechtsback moet hierdoor wachten op zijn debuut bij de hoofdmacht van de Amsterdammers.

Owusu was door Ajax-trainer Frank de Boer bij de selectie gehaald, omdat Veltman lichte hamstringklachten overhield aan het duel met Vitesse. De reserveaanvoerder van de club staat tegen Heracles Almelo echter gewoon als rechtsback opgesteld. Mike van der Hoorn krijgt een nieuwe kans in het centrum van de verdediging.

Eredivisiepoule
Nieuws: Voetbal Headlines.nl | Voetbal Headliner