09.01.2016 14:59

'Ajax heeft stand-in voor rechtsback al in huis'

Leeroy Owusu (r.) neemt het zekere voor het onzekere en trapt de bal keihard weg als Furhgill Zeldenrust druk zet tijdens FC Den Bosch - Jong Ajax. (11-12-2015)
Leeroy Owusu (r.) neemt het zekere voor het onzekere en trapt de bal keihard weg als Furhgill Zeldenrust druk zet tijdens FC Den Bosch - Jong Ajax. (11-12-2015)

Mocht Ricardo van Rhijn daadwerkelijk vertrekken bij Ajax, hebben de Amsterdammers de vervanger al rondlopen bij de club. Het is de bedoeling dat Leeroy Owusu dan van Jong Ajax naar het eerste elftal wordt doorgeschoven. Van Rhijn wordt nu al weken gelinkt aan een vertrek naar het Turkse Galatasaray.

Bij Ajax is Kenny Tete vanaf het begin van het huidige seizoen de eerste rechtsback, terwijl Van Rhijn, die de afgelopen drie seizoenen nog de eerste keuze van trainer Frank de Boer was, vaak op de bank zit. Voor de oudere rechtsback is de situatie in Amsterdam uitzichtloos geworden, waarna de concrete interesse van Galatasaray als geroepen kwam. 

In de media werd vervolgens druk gespeculeerd over een mogelijke vervanger van Van Rhijn, maar De Telegraaf meldt dat Owusu klaar wordt geacht om de stap naar Ajax 1 te maken. De negentienjarige back speelt sinds 2014 in het elftal van Jong Ajax en staat inmiddels op 44 wedstrijden in de Jupiler League. Hiermee vertoont Owusu veel gelijkenissen met Tete, aangezien de eerste back van Ajax tot vijftig wedstrijden in de Jupiler League kwam, voordat hij definitief aanhaakte bij het eerste elftal.

Owusu staat bij Ajax nog tot medio 2019 onder contract.

Eredivisiepoule
Nieuws: Voetbal Headlines.nl | Voetbal Headliner