07.02.2016 22:16

Feyenoord 'scoort goed' met zes nederlagen

Na de nederlaag tegen Ajax liep Feyenoord al zes keer achter elkaar tegen een nederlaag aan in de Eredivisie. Voor de Rotterdammers een dieptepunt in Nederland, maar ook Europees gezien zakt Feyenoord verder weg.

Voetbal International zocht uit dat de negatieve reeks van Feyenoord de ploeg een plek oplevert in de zogenaamde flopvijf, een lijst met ploegen die de meeste nederlagen op rij leden. Er zijn maar twee clubs op het Europese continent die een slechtere reeks hebben neergezet dan Feyenoord. Baník Ostrava uit Tsjechië pakte al zeven keer achter elkaar geen enkel punt, het Oekraïense Metalurg Zaporizhya doet het nog slechter, met acht nederlagen op rij.

Feyenoord staat samen met het Duitse Hannover 96 op de derde plek in de floplijst. De club begon voor de winterstop al met een nederlaag tegen NEC, vervolgens wisten de Rotterdammers niet te winnen van PSV, AZ, sc Heerenveen, ADO Den Haag en zondag dus Ajax. Een kleine troost, tussendoor wist Feyenoord wel te winnen in de KNVB beker.

Eredivisiepoule
Nieuws: Voetbal Headlines.nl | Voetbal Headliner