11.02.2016 13:31

Boulahrouz hangt voetbalschoenen aan wilgen

Tevreden stapt Khalid Boulahrouz het veld van De Kuip af. De verdediger is er met zijn Feyenoord in geslaagd om ADO Den Haag met 2-1 te verslaan. (01-02-2015)
Tevreden stapt Khalid Boulahrouz het veld van De Kuip af. De verdediger is er met zijn Feyenoord in geslaagd om ADO Den Haag met 2-1 te verslaan. (01-02-2015)

Khalid Boulahrouz (34) zet een punt achter zijn carrière als profvoetballer. De verdediger laat in gesprek met Helden weten dat hij het mooi vindt geweest. “De obsessie voor voetbal ebde langzaam weg.”

De 36-voudig international was sinds zijn vertrek bij Feyenoord in de zomer clubloos. Als Feyenoord hem echter een contractverlenging had aangeboden, dan was hij er waarschijnlijk ook mee gestopt. "Feyenoord is een fantastische club, hoor, daar zou je je hele leven voor kunnen voetballen. Ik ben ook niet klaar met het spelletje zelf, maar met het leven eromheen. Het reizen, de hotelkamers, alles wat erbij komt kijken", aldus Boulahrouz, die zijn carrière had kunnen vervolgen in India of Italië.

Boulahrouz heeft een imponerende carrière achter de rug. De verdediger begon bij RKC Waalwijk als profvoetballer en kwam via Hamburger SV bij Chelsea FC terecht. Daarna volgden dienstverbanden bij Sevilla FC, VfB Stuttgart, Sporting CP, Brøndby IF en uiteindelijk Feyenoord. "Voetbal stond altijd op nummer één, zelfs na de geboorte van mijn kinderen. Het was mijn primaire levensbehoefte en soms heel zwaar, maar daardoor kon ik er wel van genieten Ik heb fantastische wedstrijden gespeeld. Ik heb genoten van de sfeer, de aandacht, erkenning en waardering."

Eredivisiepoule
Nieuws: Voetbal Headlines.nl | Voetbal Headliner