13.02.2016 19:19

Roda met zeven nieuwelingen tegen Twente

Miquel Nelom (l.) is ruim op tijd met zijn pass naar voren, waardoor Martin Milec zijn poging om druk te zetten staakt. (03-02-2016)
Miquel Nelom (l.) is ruim op tijd met zijn pass naar voren, waardoor Martin Milec zijn poging om druk te zetten staakt. (03-02-2016)

Het Roda JC van 2015 is in vrijwel geen enkel opzicht nog te vergelijken met de ploeg van na de winterstop. De Limburgers shopten er op los en daardoor kan trainer Darije Kalezić zaterdag liefst zeven nieuwelingen opstellen tegen FC Twente.

De trainer van de nummer dertien van de Eredivisie heeft zelfs het spelsysteem van zijn ploeg omgegooid. Waar Roda in 2015 veelal in een 4-4-2 formatie aantrad, doet het elftal dat nu in een 3-5-2 systeem met in de defensie nieuwelingen Martin Milec en Jordy Buijs, die worden ondersteund door Arjan Swinkels.

Op het middenveld krijgen aanwinsten Marcos Gullón, Ugur Inceman, Georgy Zhukov ondersteuning van Hicham Faik en Tom van Hyfte, terwijl ook de voorhoede bestaat uit winterversterkingen: Rydell Poepon en Mike van Duinen.

Twente speelt in dezelfde formatie als waarin het de laatste weken veelal acteert. Dat betekent dat Ajax-huurling Zakaria El Azzouzi wederom in de basis staat, met aan zijn zijde Jerson Cabral en Chinedu Ede, die veelal van positie zullen gaan wisselen met spelmaker Hakim Ziyech.

De wedstrijd is vanaf 19.45 LIVE te volgen.

 

Eredivisiepoule
Nieuws: Voetbal Headlines.nl | Voetbal Headliner