14.02.2016 11:46

Viergever begint in de basis bij Ajax

Vincent Vermeij (l.) moet in de achtervolging bij Nick Viergever (r.) tijdens het bekerduel Ajax - De Graafschap. (23-09-2015)
Vincent Vermeij (l.) moet in de achtervolging bij Nick Viergever (r.) tijdens het bekerduel Ajax - De Graafschap. (23-09-2015)

Frank de Boer heeft geen verrassingen in zijn basiself. Nick Viergever mag tegen FC Groningen vanaf het begin meedoen. De verdediger vervangt Jaïro Riedewald, die vorige week tegen Feyenoord een enkelblessure opliep. Ook toen mocht Viergever zijn plek invullen.

Voor de rest starten dezelfde tien spelers die een week eerder een overwinning boekten tegen Feyenoord. Met Jasper Cillesen in het doel. Door de vele blessures achterin was het even puzzelen voor trainer Frank de Boer. Vandaag vormen, naast Nick Viergever, Joël Veltman, Mike van der Hoorn en Mitchell Dijks de verdediging. Op het middenveld is er ruimte voor Nemanja Gudelj, Davy Klaassen en, de matchwinnaar van vorige week, Riechedly Bazoer. Voorin moeten Answar El Ghazi, Lasse Schöne en Amin Younes voor de doelpunten zorgen. Op de bank is er een plekje vrij gekomen voor Thulani Serero.

Ook Erwin van de Looi heeft één wijziging aangebracht in zijn basis. Alexander Sørloth heeft een basisplaats en dat gaat ten koste van oud-Ajacied Danny Hoessen.

Vanaf 12.30 is het duel LIVE te volgen.

 

Eredivisiepoule
Nieuws: Voetbal Headlines.nl | Voetbal Headliner