21.02.2016 16:02

Van Bronckhorst wijzigt opstelling rigoureus

Feyenoord-trainer Giovanni van Bronckhorst baalt zichtbaar tijdens het competitieduel met ADO Den Haag. (31-01-2016)
Feyenoord-trainer Giovanni van Bronckhorst baalt zichtbaar tijdens het competitieduel met ADO Den Haag. (31-01-2016)

Feyenoord moet zondagmiddag weer eens winnen na zeven nederlagen op rij. Roda JC Kerkade, tevens een ploeg uit vorm, komt op bezoek in Rotterdam. Coach Giovanni van Bronckhorst heeft mede dankzij het advies van Dick Advocaat zijn basisformatie rigoureus gewijzigd.

In de verdediging komt Miquel Nelom in de ploeg in plaats van Sven van Beek. Daardoor schuift Terence Kongolo naar het centrum en gaat hij spelen naast Eric Botteghin. Bart Nieuwkoop is wederom de rechtsback door de liesblessure van Rick Karsdorp. Op het middenveld van Feyenoord krijgt nieuweling Renato Tapia de voorkeur boven Marko Vejinović.

De thuisploeg gaat daarnaast wat aanvallender spelen dan afgelopen week. Michiel Kramer en Eljero Elia zijn weer terug in de startopstelling. Dit gaat ten koste van Tonny Vilhena en Jens Toornstra. Roda JC heeft twee wijzigingen in petto. Verdediger Henk Dijkhuizen gaat spelen in plaats van middenvelder Hicham Faik. Kristoffer Peterson keert terug in de basis ten koste van Marcos Gullón. Coach Darije Kalezić kiest voor het spitsenduo Mike van Duinen en Rydell Poepon.

De wedstrijd is vanaf 16:45 LIVE te volgen.

 

Eredivisiepoule
Nieuws: Voetbal Headlines.nl | Voetbal Headliner