27.02.2016 11:58

Harde werker Andriuškevičius: "Ik geef alles"

Vytautas Andriuškevičius (r.) zit op de brommer en probeert Mark van der Maarel op snelheid te passeren. (12-02-2016)
Vytautas Andriuškevičius (r.) zit op de brommer en probeert Mark van der Maarel op snelheid te passeren. (12-02-2016)

Met de goede prestaties van De Graafschap in het nieuwe jaar, vindt SC Cambuur zich opeens onder in de Eredivisie terug. Vytautas Andriuškevičius beseft dat er in Leeuwarden nu gestreden moet worden voor de punten.

SC Cambuur wordt het in de afgelopen seizoenen verweten dat niet elke speler zich voor de volle honderd procent inzet. Vooral buitenlandse spelers zien volgens de media de ploeg vooral als een opstapje naar een volgend avontuur. "Dat speelt totaal niet. Want als ik nu slecht zou gaan spelen en het me niet zou interesseren, daar schiet niemand toch wat mee op? De club niet, maar ik toch zelf ook niet? Dus ik geef alles. Daar hoeft niemand zich zorgen over te maken", is de Litouwer overduidelijk in gesprek met het Friesch Dagblad.

Andriuškevičius voetbalt anderhalf jaar in het shirt van de Friezen, maar voelt zich al verbonden met de club. Zo ging hij op eigen initiatief op bezoek bij de steward, die tijdens een open training gewond raakte door een vuurwerkbom. "Het is een kleine moeite om je betrokkenheid te tonen, toch? Ik weet nog goed hoe we daar stonden tijdens de training en zagen gebeuren hoe het vuurwerk ontplofte toen zij het weg wilde halen. Iemand als Ilona staat daar, omdat ze iets voor de club wil doen. Zij is een van die mensen die werk doen wat niet velen zien. De ogen zijn vaak op ons gericht als spelers, maar zonder mensen zoals zij zou een club ook niet kunnen bestaan."

Eredivisiepoule
Nieuws: Voetbal Headlines.nl | Voetbal Headliner