30.01.2016 16:50

Update: Vuurwerkbom-gooier geeft zich aan

De laatste training voor de Friese derby werd in Leeuwarden goed bezocht, maar de oefensessie kreeg een zwart randje. Volgens aanwezige journalisten is er een vuurwerkbom ontploft en is daarbij een gewonde gevallen.

De geruchten gaan dat een steward van de club, dat de laatste training voor de beladen wedstrijd tegen sc Heerenveen in het stadion afwerkte, gewond raakte aan de voet door de vuurwerkbom en zo snel mogelijk naar het ziekenhuis werd vervoerd. Er zijn verder nog geen details bekend over het voorval.

Update: 30-01-2016: 11:24:

SC Cambuur heeft op de clubwebsite een statement afgegeven over het incident op de laatste training van de Friese derby. Een steward raakte gewond door een vuurwerkbom en de club gaat op zoek naar de dader(s).

"Het mag voor zich spreken dat we er alles aan gaan doen om de dader(s) op te sporen en te straffen. We doen hierbij ook een beroep op de dader en/of getuigen om zich te melden bij de club", valt te lezen op de website van de Friezen. Er waren duizenden fans aanwezig in het stadion van SC Cambuur om hun ploeg aan te moedigen voor de wedstrijd tegen sc Heerenveen.

Aan het begin van de training werd echter een vuurwerkbom op het veld gegooid, die dicht bij een steward ontplofte. De vrouwelijke medewerker raakte gewond aan haar voet en is inmiddels afgevoerd naar het ziekenhuis voor nader onderzoek. SC Cambuur meldt dat het de fans op de hoogte houdt van eventuele ontwikkelingen.

Op beelden die later op internet verschenen, is van een afstand te zien hoe een rokend voorwerp op het veld wordt geworpen. De steward loopt op het voorwerp af, waarschijnlijk om het van het veld te verwijderen. Daarna is een harde knal te horen, terwijl de steward vlak bij de wat nu blijkt vuurwerkbom stond.

Update: 30-01-2016: 16:50:

De mogelijke gooier van een vuurwerkbom tijdens de laatste training van SC Cambuur voor de wedstrijd tegen met sc Heerenveen heeft zichzelf gemeld op het politiebureau in Leeuwarden. Dit meldt de politie zaterdag. 

"De man heeft zich rond het middaguur zelf gemeld bij het politiebureau. Hij is aangehouden en zit vast. De politie onderzoekt de zaak, onder meer door forensisch onderzoek naar de samenstelling van het projectiel", zo valt te lezen op de officiële website van de politie. Aan het begin van de training werd er een rokend voorwerp op het veld gegooid, wat een vuurwerkbom bleek te zijn.

Een vrouwelijke steward liep op het voorwerp af, wat vervolgens ontplofte. De steward raakte gewond aan haar been en is dusdanig gewond dat ze geopereerd moet worden. SC Cambuur trainde zaterdag in het stadion als een soort uitzwaaitraining voor de beladen competitiewedstrijd tegen sc Heerenveen, die zondag wordt afgewerkt.

Eredivisiepoule
Nieuws: Voetbal Headlines.nl | Voetbal Headliner