29.02.2016 18:17

Sno: "Poging tot doodslag zwaar overdreven"

De clubloze voetballer Evander Sno wordt verwacht van mishandeling en poging tot doodslag. Sno zou op 11 augustus 2013 betrokken zijn geweest bij de mishandeling van twee personen. Sno moet zich voor de rechter verantwoorden.

Sno wordt ervan verdacht met twee familieleden twee andere personen zwaar mishandeld te hebben. De slachtoffers zouden in het gezicht zijn geslagen en geschopt. Het Openbaar Ministerie vindt de mishandeling van één slachtoffer dusdanig erg dat poging tot doodslag ten laste is gelegd.

"Poging doodslag is zwaar overdreven", reageert de middenvelder tegenover het Algemeen Dagblad. "Ze maken het echt veel groter en zwaarder dan het was. Er was een opstootje waarbij kennissen van mij betrokken waren. Ik wilde dat beetje sussen. Toen kreeg ik zelf tikken en ja, ik hoef me niet te laten slaan, dus heb ik mezelf verdedigd."

"Maar ik heb ze zeker niet geschopt toen ze op de grond lagen. Ik ken die slachtoffers ook niet, weet niet eens waar die ruzie over ging. Ze maken dit groot omdat ik voetballer ben. Als je iemand tegen z'n been schopt als-ie op de grond ligt, noemen ze het al poging tot doodslag. Maar ik heb niet eens geschopt toen ze lagen."

Eredivisiepoule
Nieuws: Voetbal Headlines.nl | Voetbal Headliner