11.03.2016 16:25

Newcastle heeft met Benítez nieuwe trainer

Rafael Benítez is aangesteld als nieuwe trainer van Newcastle United. De Spanjaard volgt Steve McClaren op en heeft een driejarig contract ondertekend bij The Magpies. De belangrijkste taak is om Newcastle te behoeden voor degradatie.

Met slechts 24 punten uit 28 wedstrijden staat de club momenteel voorlaatste in de Premier League. Het is tekenend voor het dramatische seizoen waarin Newcastle zich bevindt. Mede door het uitblijven van de resultaten werd McClaren eerder vandaag ontslagen, ondanks dat de trainer bijna honderd miljoen investeerde in nieuwe spelers.

"Het wordt een loodzware klus om niet te degraderen. We moeten vanaf nu met zijn allen er alles aan gaan doen om in de Premier League te blijven. Voor mij persoonlijk is het heerlijk om weer terug te zijn in Engeland, want daar woont mijn gezin nog steeds. Ik ben dus ontzettend gelukkig", zegt de Spanjaard bij zijn presentatie.

Benítez neemt drie assistenten mee, maar daar tegenover staat wel dat onder andere de Braziliaanse Nederlander Alessandro Schoenmaker moet vertrekken.

 

Eredivisiepoule
Nieuws: Voetbal Headlines.nl | Voetbal Headliner