11.03.2016 12:36

McClaren de laan uitgestuurd bij Newcastle

Steve McClaren kijkt toe als manager van Newcastel United tijdens het duel met Watford. (19-09-2015)
Steve McClaren kijkt toe als manager van Newcastel United tijdens het duel met Watford. (19-09-2015)

De wegen van Newcastle United en Steve McClaren scheiden per direct. The Magpies maken het ontslag van de trainer vrijdagmiddag via de officiële kanalen kenbaar. Het vertrek van McClaren komt niet uit de lucht vallen.

Het gerucht dat Newcastle United van plan was om afscheid te nemen van McClaren, zong al een aantal dagen rond. De club uit Newcastle upon Tyne verkeert in zwaar weer in de Premier League. Ondanks dat Newcastle United deze zomer vele miljoenen investeerde in nieuwe spelers, bivakkeert de club in de onderste regionen van de Engelse competitie. Newcastle United bezet op dit moment de negentiende plaats. The Magpies zullen in het restant van het seizoen nog twee plekken moeten stijgen om directe degradatie te voorkomen.

"We denken dat een verandering nodig is om de club een zo goed mogelijke kans te geven om zich in de Premier League te handhaven", laat algemeen directeur Lee Charnley op de clubsite weten. Charnley vertelt dat in de nabije toekomst bekend wordt wie de nieuwe trainer van Newcastle United wordt.

Engelse media schuiven Rafa Benítez naar voren als opvolger van McClaren. De Spanjaard is sinds zijn vertrek bij Real Madrid clubloos en heeft de nodige ervaring in de Premier League. Hij stond tussen 2004 en 2010 aan het roer bij Liverpool.

Eredivisiepoule
Nieuws: Voetbal Headlines.nl | Voetbal Headliner