17.03.2016 16:18

Winter niet blij met Nederlandse topclubs

Aron Winter ziet toe hoe zijn jongens het ervan brengen tegen Servië (26-03-2015).
Aron Winter ziet toe hoe zijn jongens het ervan brengen tegen Servië (26-03-2015).

Aron Winter, bondscoach van Oranje onder 19 jaar, maakte vandaag zijn selectie bekend voor de kwalificatietoernooi in eigen land. Winter hoopt zich met zijn ploeg te plaatsen voor het EK van komende zomer in Duitsland. De trainer stoort zich aan het feit dat diverse Nederlandse clubs regelmatig niet bereid zijn om spelers af te staan voor (oefen)duels.

De KNVB en Winter zijn momenteel in gesprek hierover. "We proberen nu afspraken te maken met de clubs spelers toch mee te krijgen", waren de woorden van Winter op de persconferentie. "Ik ben ervan overtuigd dat we met Onder 19 het EK kunnen winnen, als we iedereen kunnen selecteren. Ik begrijp het belang van de clubs, maar je moet ook kijken naar het belang van het Nederlandse voetbal. Als een speler twee weken mee mag doen op een EK, dan is dat het beste voor zijn ontwikkeling."

Onder 19 maakt zich op voor de laatste EK-kwalificatiewedstrijden tegen Oekraïne (donderdag 24 maart), Noord-Ierland (zaterdag 26 maart) en Polen (dinsdag 29 maart). Deze wedstrijden vinden in eigen huis plaats, in Groesbeek en Uden. "Het zijn drie stugge ploegen, die zich allemaal makkelijk hebben weten te kwalificeren, maar ik denk dat wij voetballend het verschil kunnen maken", analyseerde Winter de tegenstanders. Alleen de groepswinnaar plaatst zich voor het Europees kampioenschap in Duitsland, dat van 11 tot en met 24 juli 2016 plaatsvindt.

 

Definitieve selectie
Hidde ter Avest (FC Twente), Donny van de Beek (Ajax), Martijn Berden (PSV), Steven Bergwijn (PSV), Justin Bijlow (Feyenoord), Gino Dekker (Ajax), Rick van Drongelen (Sparta Rotterdam), Laros Duarte (PSV), Carel Eiting (Ajax), Timothy Fosu Mensah (Manchester United), Frenkie de Jong (Ajax), Joris Klein Holte (Vitesse), Sam Lammers (PSV), Julian Lelieveld (Vitesse), Abdelhak Nouri (Ajax), Yanick van Osch (PSV), Pablo Rosario (Almere City) en Jari Schuurman (Feyenoord).

Eredivisiepoule
Nieuws: Voetbal Headlines.nl | Voetbal Headliner