30.03.2016 20:10

Pélé wil 25 miljoen van elektronicareus

Pélé heeft Samsung aangeklaagd, de Braziliaanse voetballegende is van mening dat het Zuid-Koreaanse elektronicabedrijf onrechtmatig een lookalike van hem heeft gebruikt voor een reclame.

Om deze reden eist de oud-topvoetballer een schadevergoeding van tenminste zo’n 25 miljoen euro, zo melden diverse Amerikaanse media. Samsung zou het beeld hebben gebruikt nadat het met de Braziliaan had onderhandeld om in een reclame mee te spelen, maar die gesprekken liepen uiteindelijk op niets uit, waarna het bedrijf iemand vond die sterk op hem leek. Pélé vindt de gelijkenis zo sterk dat hij meent dat een gang naar het gerechtshof daarvoor nodig is.

Velen die hem hebben zien spelen noemen Pélé, kort voor Edson Arantes do Nascimento de beste voetballer aller tijden. Hij scoorde in zijn loopbaan meer dan duizend doelpunten en was deel van de Braziliaanse selectie op drie door de Goddelijke Kanaries gewonnen wereldkampioenschappen. Tegenwoordig komt hij nog regelmatig in de media met forse kritiek op andere (oud-)voetballers. 

Eredivisiepoule
Nieuws: Voetbal Headlines.nl | Voetbal Headliner