08.04.2016 19:25

Roda met drie andere gezichten tegen PEC

Hicham Faik (m.) kan juichen na het scoren van de 0-1 tijdens het competitieduel Excelsior - Roda JC Kerkrade. (23-01-2016)
Hicham Faik (m.) kan juichen na het scoren van de 0-1 tijdens het competitieduel Excelsior - Roda JC Kerkrade. (23-01-2016)

Roda JC Kerkrade treedt vrijdagavond met drie aanpassingen in het basiselftal aan tegen een ongewijzigd PEC Zwolle. Darije Kalezić heeft zijn team op twee plekken noodgedwongen en op één plek vrijwillig aangepast.

PEC Zwolle gaat met een ongewijzigd team ten strijde in het IJsseldelta Stadion. De elf die vorige week niet verder kwamen dan een 3-0 nederlaag tegen Ajax, mogen het tegen Roda JC opnieuw proberen. De enige onzekerheid voor de basis was Lars Veldwijk, die kampte met een lichte blessure. De huurling van Nottingham Forest is op tijd hersteld en kan gewoon vanaf het begin meedoen voor de Zwollenaren, van wie een overwinning geëist wordt. Volgens trainer Ron Jans móét dit duel gewonnen worden om te blijven vechten voor een plek in de play-offs.

Kalezić heeft wél een aantal aanpassingen aangebracht in zijn team. Twee daarvan zijn noodgedwongen; Martin Milec kan door ziekte niet meedoen in Zwolle, terwijl Tom Van Hyfte kampt met een blessure. Zij worden vervangen door respectievelijk Ard van Peppen en Marcos Gullón. Daarnaast heeft Kalezić gekozen om Farshad Noor, die in het verloren uitduel met sc Heerenveen nog wel startte, te vervangen door Kristoffer Peterson. Diezelfde wisseling vond al plaats in de 54ste minuut van die wedstrijd. De andere acht spelers die tegen Heerenveen meededen, doen dat ook in Zwolle. Met dat team probeert Roda een volgende stap te zetten naar handhaving.

De wedstrijd is vanaf 20.00 LIVE te volgen.

 

Eredivisiepoule
Nieuws: Voetbal Headlines.nl | Voetbal Headliner