0 : 1 Torinfos in de Ticker Marcos Gullón 41. / Kopbal  (Jordy Buijs)
1 : 1 Torinfos in de Ticker Queensy Menig 49. / Schot met rechts  (Ouasim Bouy)
2 : 1 Torinfos in de Ticker Ouasim Bouy 73. / Schot met rechts  (Stef Nijland)
3 : 1 Torinfos in de Ticker Ouasim Bouy 78. / Kopbal  (Wouter Marinus)

90'
PEC was in de tweede helft een stuk minder slecht en dat betaalde zich in de 49ste minuut uit. Menig zorgde met een subtiel lobje voor de 1-1. Deze kreeg een vervolg in de de 73ste minuut, toen Bouy vrijstaand de 2-1 tegen de touwen schoot. Roda had geen mogelijkheid om drukte te veroorzaken met een slotoffensief, want vijf minuten later viel zelfs de 3-1. Nogmaals was het Bouy die een goal maakte; hij kopte binnen in de korte hoek na een hoekschop van Marinus. Hierdoor was de wedstrijd beslist en zegevierde PEC met 3-1.
90'
90'
Nijland krijgt nog een kans op de 4-1. Hij kapt Swinkels uit en jaagt de bal net naast de verre hoek.
89'
Ook in de daaropvolgende hoekschop komt Poepon dicht bij een goal. Hij kopt net naast.
88'
Roda weet zowaar nog een kans te creëren. Noor zet voor richting Poepon, die wild richting de kruising schiet. Van der Hart voorkomt met een fraaie redding de 3-2.
84'
Een fraaie afstandspoging van Marinus suist maar net naast het doel van Van Leer.
83'
Kalezić brengt nog een laatste aanvallende hoop in. Maecky Ngombo en Tomi Jurić komen in het veld voor Buijs en Van Duinen.
83'
Wissel in bij Roda JC Kerkrade -> Tomi Jurić
83'
Wissel uit bij Roda JC Kerkrade -> Mike van Duinen
83'
Wissel in bij Roda JC Kerkrade -> Maecky Ngombo
83'
Wissel uit bij Roda JC Kerkrade -> Jordy Buijs
78'
Doelpunt voor PEC Zwolle, 3:1 door Ouasim Bouy
Daar is alsnog de beslissing! Marinus neemt de hoekschop die volgde uit zijn gekeerde schot en weet daardoor wel een assist op zijn naam te schrijven. Zijn hoekschop belandt bij de verre hoek en wordt ingekopt door Bouy.
77'
Daar beslist PEC het bijna! Marinus kan de bal in de verre hoek volleren, maar doelman Van Leer gooit zich voor de bal en maakt er een corner van.
76'
Ineens móét Roda aanvallen om nog een resultaat uit deze wedstrijd te halen. De Kerkradenaren zijn duidelijk de mindere en moeten een knop omzetten om inderdaad een slotoffensief te creëren.
73'
Doelpunt voor PEC Zwolle, 2:1 door Ouasim Bouy
Daar is uit het niets de tweede goal voor PEC! Invaller Nijland geeft een slim balletje op Bouy, die helemaal vrij kan binnenschieten van zo'n vijftien meter. Is hiermee de overwinning binnen voor de thuisploeg?
71'
Peterson produceert een goede actie langs de zijkant, alleen zijn handelingssnelheid is in zijn poging tot voorzetten net te laag. Weer een kans verkeken.
68'
Het spelbeeld van de eerste helft leek verworpen te zijn na de rappe gelijkmaker, maar beide ploegen hebben de povere vorm van de eerste 45 minuten sinds de goal hervonden. Slecht voetbal, laag tempo, veel lange ballen, weinig kansen.
65'
De bal wordt over en weer gelanceerd. Uit het huidige spelbeeld is het lastig om een potentiële winnaar aan te wijzen.
61'
Becker krijgt de bal mee van Wouter Marinus en mikt de bal richting verre hoek, alleen zijn poging wordt getoucheerd en gaat naast.
58'
Gele kaart voor Wout Brama (PEC Zwolle)
Wout Brama ontvangt het eerste geel voor de wedstrijd. Hij lanceert Arjan Winkels.
56'
Roda-aanvallers Poepon en Van Duinen krijgen erg veel lange ballen te verwerken, maar weten er vaak weinig mee uit te richten. Zodoende blijft het balbezit veelal voor PEC.
53'
Zo heeft PEC de gewenste start van de eerste helft en moet Roda hergroeperen. De tweede helft begint in ieder geval hoopvoller dan hoe de eerste verliep.
49'
Doelpunt voor PEC Zwolle, 1:1 door Queensy Menig
Daar is de rappe gelijkmaker van PEC! Een donderpreek en twee wissels hebben PEC klaarblijkelijk doen opleven. Menig komt als eerste bij een lange bal van Bouy en wipt de bal op fraaie wijze over Van Leer heen.
48'
Lam krijgt het eerste kansje van de tweede helft. Een hoekschop komt terecht bij de tweede paal, waar de verdedigende middenvelder net naast kopt.
46'
De tweede helft is begonnen met een dubbele wissel. Stef Nijland en Sheraldo Becker zijn in het veld gekomen voor Kingsley Ehizibue en Lars Veldwijk. Daarmee grijpt Jans drastisch en risicovol in; op de helft van de wedstrijd is hij helemaal uitgewisseld.
46'
Wissel in bij PEC Zwolle -> Sheraldo Becker
46'
Wissel uit bij PEC Zwolle -> Kingsley Ehizibue
46'
Wissel in bij PEC Zwolle -> Stef Nijland
46'
Wissel uit bij PEC Zwolle -> Lars Veldwijk
46'
45'
PEC Zwolle had het meeste balbezit, maar speelde slecht. De Zwolse equipe kwam amper tot kansen en was kwetsbaar op de counter. Dat werd in de zesde minuut al duidelijk, toen Poepon de uitploeg al in een vroeg stadium op 0-1 had kunnen zetten. Dat verzuimde de spits door voor een open doel naast te schieten. In de 41ste minuut was het wel raak. Gullón maakte zijn eerste doelpunt in het shirt van Roda JC door de bal in de korte hoek te koppen uit een corner van Buijs, waardoor hij de 0-1 en daarmee de ruststand op het scorebord zette.
45'
45'
Wegens de vele blessurebehandelingen trekt arbiter Mulder er drie minuten bij in de eerste helft.
41'
Doelpunt voor Roda JC Kerkrade, 0:1 door Marcos Gullón
Daar is toch de voorsprong voor de uitploeg! Marcos Gullón komt voor zijn man bij een corner van Buijs en kopt de 0-1 tegen de touwen.
40'
Wat een mooie vrije trap van Jordy Buijs! Van zo'n 35 meter verrast hij Van der Hart met een poging richting de kruising, de keeper kan maar net redden.
39'
Thomas Lam maakt een lichte overtreding in het strafschopgebied op de doorgebroken Van Duinen. Het is volgens Siemen Mulder niet genoeg voor een penalty.
38'
Ook Poepon lijkt zich, met wat hulp van Dirk Marceliis, te verstappen. Zou het kunstgras parten spelen in de blessuremalaise vooralsnog?
37'
Ook Jans moet noodgedwongen zijn rechtsback wisselen. De geblesseerde Bram van Polen wordt van het veld gehaald voor Bart Schenkeveld.
37'
Wissel in bij PEC Zwolle -> Bart Schenkeveld
37'
Wissel uit bij PEC Zwolle -> Bram van Polen
35'
Het is vooralsnog niet veel minder dan een trage, slechte vertoning. Beide ploegen reiken niet tot het niveau dat ze weleens halen.
32'
Peterson probeert het maar eens. Van zo'n dertig meter pegelt hij de bal ongeveer dezelfde afstand naast het doel. Het loopt nog niet, bij beide ploegen.
27'
PEC kende in de beginfase even twee schrikmomenten, maar heeft sindsdien toch zeer de controle over de wedstrijd. Veel kansen creëert de ploeg van Ron Jans alleen nog niet.
23'
Wat een fijne actie van Peterson! Hij glipt langs een aantal verdedigers en schiet van zo'n 25 meter hard richting verre hoek, prooi voor Mickey van der Hart.
21'
Dijkhuizen verstapte in duel met Menig en dat kost hem de rest van de wedstrijd. Hij wordt van het veld gedragen met een brancard en vindt in Farshad Noor zijn vervanger.
21'
Wissel in bij Roda JC Kerkrade -> Farshad Noor
21'
Wissel uit bij Roda JC Kerkrade -> Henk Dijkhuizen
18'
Nu krijgt PEC zijn eerste kans van de wedstrijd! Queensy Menig kan langs de geblesseerd geraakte Henk Dijkhuizen rennen en schiet richting lange hoek, alleen de bal gaat net voorlangs.
14'
PEC lijkt de wedstrijd onder controle te hebben, alleen heeft al bewezen dat het kwetsbaar is voor Roda's lange ballen.
10'
Weer is Roda gevaarlijk! Mike van Duinen wordt gelanceerd met wederom een lange bal, waarop hij de bal vanuit de lucht op de slof neemt. Van zo'n twintig meter schiet hij net naast.
9'
Roda had weliswaar al een grote kans op de openingstreffer, voor de rest opent de wedstrijd behouden. PEC heeft het balbezit, Roda hanteert de lange bal.
6'
Wát een kans voor Rydell Poepon! Dankzij slordig verdedigen van PEC kan Kristoffer Peterson doorstomen en terugleggen richting Poepon. De spits heeft daarop een nagenoeg open doel om de 0-1 binnen te schieten, maar raakt de bal totaal verkeerd.
3'
Benjamin van Leer heeft moeite met een ogenschijnlijk makkelijk afstandsschot van Ouasim Bouy. Dankzij een lichte zwabber moet de goalie de bal wegboksen.
1'
We zijn onderweg in het IJsseldeltastadion! Kan Roda JC zich revancheren op de 0-5 van eerder dit seizoen?
1'
Waar Ron Jans' PEC Zwolle ongewijzigd begint aan het duel met Roda JC, hebben de bezoekende Kerkradenaren wel enkele aanpassingen in het elftal. Zo worden de zieke Martin Milec en de geblesseerde Tom Van Hyfte vervangen door Ard van Peppen en Marcos Gullón. Ook Farshad Noor begint niet tegen PEC; zijn plek wordt ingenomen door Kristoffer Peterson.
De dertigste speelronde van de Eredivisie gaat van start met het duel tussen PEC Zwolle en Roda JC Kerkrade. Terwijl de Zwollenaren vechten om een plekje in de play-offs voor Europees voetbal te bemachtigen, willen de bezoekers uit Kerkrade juist een plek in de play-offs voor promotie/degradatie voorkomen. Voor de thuisploeg komt de wedstrijd dringender; als het vandaag punten verliest, is de kans op een top zevenplek irreëel. Het verslag van dit vrijdagavondduel wordt gedaan door Nino Vermeulen.

Eén optie voor PEC: winnen
Zoals PEC-trainer Ron Jans al beaamde voorafgaand aan dit affiche, is er maar één optie voor de Zwolse equipe: winnen. Met nog een uitwedstrijd tegen AZ en een thuisduel met PSV op het programma wordt het voor de ploeg van Jans lastig om in het restant van de Eredivisie nog erg veel punten te pakken, dus Roda-thuis is een wedstrijd die simpelweg winnend afgesloten moet worden door PEC. Het doel is een plekje bij de eerste zeven, waarvoor PEC Vitesse en NEC als voornaamste prooien ziet. Deze ploegen staan twee punten voor op de Zwollenaren. Ook Heracles Almelo, FC Utrecht en AZ zijn nog inhaalbaar voor de Blauwvingers.

Roda heeft nog een aantal punten nodig
Terwijl Excelsior en Willem II ten koste van alles willen voorkomen om de play-offs om promotie/degradatie, moet ook Roda nog oppassen dat het niet terechtkomt in de gevarenzone. De Rotterdammers en Tilburgers staan beide op zes punten achterstand op de Kerkradenaren, die toch een paar punten moeten pakken om helemaal zeker te zijn van handhaving. Het programma van Roda tot aan de laatste speelronde is daarbij niet makkelijk; de ploeg van Darije Kalezić moet nog op bezoek bij PEC, FC Groningen en NEC en ontvangt thuis PSV. Als het daarin weinig of geen punten pakt, kan de thuiswedstrijd tegen directe concurrent Willem II op de laatste speeldag weleens een erg spannende worden. Om dat te voorkomen, zou een resultaat in het IJsseldeltastadion erg welkom zijn.

Eerder dit seizoen kende de wedstrijd tegen Roda en PEC een merkwaardig verloop. Het team van Ron Jans wandelde op 21 november van vorig jaar in het Parkstad Limburg Stadion weg met een ruime 0-5 overwinning. Roda gaat in Zwolle proberen een herhaling van zo'n blamage te voorkomen. De Koempels moeten het wel doen zonder de zieke Martin Milec en de geblesseerde Tom van Hyfte. Bij PEC ontbreekt Gustavo Hebling en is Lars Veldwijk onzeker.

Siemen Mulder is de arbiter in Zwolle. De opstellingen worden ongeveer een uur van tevoren bekendgemaakt onder het kopje wedstrijddetails.