17.04.2016 10:14

Lescott: "Degradatie last van de schouders"

Nadat zaterdag het doek viel voor Aston Villa in de Premier League, de ploeg kan degradatie niet meer ontlopen, hoopt veteraan Joleon Lescott dat de hekkensluiter alsnog op waardige wijze afscheid kan nemen van het hoogste voetbalniveau in Engeland.

Aston Villa verloor zaterdag met 1-0 van Manchester United, waardoor de veilige, zeventiende plek niet meer binnen handbereik is voor The Villans. De ploeg, met onder meer Leandro Bacuna vaak in de basisopstelling, draait al het hele seizoen niet lekker, maar voor Lescott maakt dat niet eens uit. Hij zag dat zijn ploeg simpelweg te weinig resultaten pakte in de Premier League.

"Het gaat nu eenmaal om de resultaten. Het maakt niet uit hoe we speelden, we zijn gedegradeerd", treurt de mandekker, die 26 wedstrijden speelde in het Premier League-seizoen, na. "We moeten uit deze slechte reeks (Aston Villa verloor in Engeland al negen keer op rij, red.) komen. Nu de degradatie definitief is, valt er misschien een last van onze schouders en kunnen we de fans geven wat ze verdienen, enkele goede prestaties."

Eredivisiepoule
Nieuws: Voetbal Headlines.nl | Voetbal Headliner