16.04.2016 18:08

Aston Villa degradeert uit de Premier League

Aston Villa is na een periode van bijna dertig jaar op het hoogste voetbalniveau van Engeland gedegradeerd uit de Premier League. Vier duels voor het einde van het seizoen kan de ploeg zich niet meer veilig spelen in de competitie. De club verloor zaterdag met 1-0 van Manchester United.

The Villans kwamen in het seizoen 1988/1989 weer in de Premier League terecht, maar boekten vooral daarvoor de grootste successen. Zo werd in het jaar 1982 de Champions League en de Europese Supercup gewonnen, een jaar daarvoor werd het landskampioenschap in de Premier League gevierd.

De laatste jaren ging het echter een stuk slechter met Aston Villa, dat seizoen na seizoen het hoofd steeds moeilijker boven water wist te houden. Dit seizoen valt definitief het doek voor de club, dat in 34 wedstrijden slechts drie keer wist te winnen en maar zestien punten pakte. Bij Aston Villa staat Leandro Bacuna onder contract.

In Engeland degraderen de onderste drie ploegen rechtstreeks naar de Championship. Newcastle United en Sunderland staan samen met Aston Villa in de gevarenzone van de Premier League, maar Newcastle United en Sunderland kunnen zich nog handhaven door Norwich City af te troeven.

Eredivisiepoule
Nieuws: Voetbal Headlines.nl | Voetbal Headliner