29.04.2016 12:18

Oordeel beroep Platini volgende week

Michel Platini zal nog een weekje geduld moeten hebben voordat hij zijn lot als voetbalbestuurder te horen krijgt van het internationaal sporttribunaal CAS. Vrijdag meldde de UEFA-voorzitter zich met zijn advocaten in Lausanne voor het hoger beroep dat hij tegen zijn schoring van zes jaar heeft aangetekend.

"Hopelijk komt het begin volgende week, misschien een beetje later", zei secretaris-generaal Matthieu Reeb van het CAS vrijdag over het komende vonnis. In december schorste de ethische commissie van de wereldvoetbalbond de UEFA-voorzitter voor acht jaar wegens onfatsoenlijke praktijken. De beroepscommissie bracht de straf in februari terug naar zes jaar. Platini nam daar geen genoegen mee en stapte naar het CAS.

Kern van de zaak was een betaling door toenmalig FIFA-president Sepp Blatter van omgerekend 1,8 miljoen euro aan Platini. De Fransman kreeg dat bedrag voor werkzaamheden die hij jaren daarvoor had verricht voor de oude baas van de FIFA. Volgens de ethische commissie van de FIFA wekte dat de schijn van omkoping en corruptie. Blatter treedt vrijdag op als getuige in Lausanne.

ANP

Eredivisiepoule
Nieuws: Voetbal Headlines.nl | Voetbal Headliner