18.07.2016 21:58

Kobayashi lijkt te duur voor Heerenveen

Het Abe Lenstra Stadion is klaar voor de Friese derby. SC Heerenveen ontvangt SC Cambuur en de thuisfans hebben een mooi spandoek gemaakt. (01-11-2015)
Het Abe Lenstra Stadion is klaar voor de Friese derby. SC Heerenveen ontvangt SC Cambuur en de thuisfans hebben een mooi spandoek gemaakt. (01-11-2015)

De komst van Yuki Kobayashi naar sc Heerenveen lijkt een moeilijk verhaal te gaan worden. De Friezen hoopten de middenvelder te contracteren, maar moeten vanwege veranderende regelgeving een torenhoog salaris betalen aan de Japanner.

Technisch manager Gerry Hamstra was afgelopen week in Japan om de 24-jarige Kobayashi te bekijken. De middenvelder speelde een wedstrijd met zijn huidige club Júbilo Iwata en dat was een goede mogelijkheid om de middenvelder in actie te zien. Heerenveen zag de komst van Kobayashi wel zitten vanwege een gunstige handelsovereenkomst tussen Nederland en Japan. Hoewel de middenvelder geen speler uit de EU is, hoeft er door die afspraak geen salaris van minstens 400 duizend euro betaald te worden. Die regel verandert na 1 januari 2017 en daarmee moet Heerenveen Kobayashi alsnog een torenhoog salaris betalen.

Dat geld is er op dit moment niet in het Abe Lenstra Stadion. "We zijn daarvan op de hoogte', vertelt Hamstra in gesprek met Voetbal International. "We nemen alles mee in onze overweging hem wel of niet aan te trekken, dus dit ook. We hebben bovendien een lijstje waar meerdere middenvelders opstaan. Daarbij zijn kwaliteit en prijs leidend. We willen er nu wel snel een ei over leggen."

De Friese club wil nog twee versterkingen voor het middenveld halen. Simon Thern, die vanwege een lange blessure ontbrak, heeft inmiddels zijn rentree gemaakt voor Heerenveen. Ook moet Hamstra op zoek naar een nieuwe centrale verdediger. De clubleiding heeft Kenneth Otigba laten weten dat hij op huurbasis mag uitkijken naar een andere club.

Eredivisiepoule
Nieuws: Voetbal Headlines.nl | Voetbal Headliner