16.08.2016 19:53

Younes en Traoré in de aanval tegen FK Rostov

Bertrand Traoré zit voor het eerst bij de wedstrijdselectie van Ajax in de thuiswedstrijd tegen Roda JC. (13-08-2016)
Bertrand Traoré zit voor het eerst bij de wedstrijdselectie van Ajax in de thuiswedstrijd tegen Roda JC. (13-08-2016)

Amin Younes en Bertrand Traoré bezetten de aanvallende posities bij Ajax voor het play off-duel van de Champions League tegen FK Rostov. Bij de Amsterdammers is Anwar El Ghazi de derde voorhoedespeler in eerste duel van het tweeluik. Met dit aanvallende trio moet Ajax zorgen dat de eerste overwinning ooit tegen een Russische ploeg een feit wordt.

Publiekslieveling Younes, die de dubbele ontmoeting tegen PAOK Saloniki nog aan zich voorbij moest laten gaan, staat op zijn vertrouwde linksbuiten positie. Dat gaat ten koste van Daley Sinkgraven. Laatstgenoemde speler is normaliter middenvelder, maar was de afgelopen periode bij afwezigheid van Younes vaak de linkeraanvaller. De basisplek van Traoré, die afgelopen week als huurling overkwam van Chelsea, is de eerste in het shirt van Ajax. Op het middenveld heeft trainer Peter Bosz plekken ingeruimd voor het trio Davy Klaassen, Nemanja Gudelj en Riechedly Bazoer.

Op het doel staat uiteraard Jasper Cillessen. Voor de Oranje-doelman staat op links Mitchell Dijks, het centrum wordt gevormd door Davinson Sánchez en Jairo Riedewald terwijl Joël Veltman de rechtsback is. Dat laatste is opvallend, daar Kenny Tete het afgelopen jaar steevast basisspeler was als rechter vleugelverdediger. In de opbouw vindt Bosz de rechts- en linksback belangrijke spelers en de oefenmeester van de Amsterdammers meent dat Veltman die rol beter kan invullen.

FK Rostov start met spelmaker Christian Noboa op het middenveld. De Ecuadoriaan wordt gezien als de motor van de ploeg. Wie er bij FK Rostov niet bij is, is Bastos. De 24-jarige Angolese centrale verdediger is momenteel in Rome en ondergaat een medische keuring bij Lazio Roma. De gevreesde Iraniër Sardar Azmoun zit op de bank. Tegen RSC Anderlecht, in de vorige ronde van de Champions League, was hij nog trefzeker in Brussel.

De wedstrijd start om 20.45 uur en is hier LIVE te volgen.

 

Eredivisiepoule
Nieuws: Voetbal Headlines.nl | Voetbal Headliner