1:1
0 : 1 Torinfos in de Ticker Christian Noboa 13. / dir. vrije trap
1 : 1 Torinfos in de Ticker Davy Klaassen 38. / Penalty

90'
Ajax domineerde na rust zoals het ook in de eerste helft deed. Traoré leek Ajax vlak na rust op een voorsprong te zetten, maar de kopstoot werd katachtig uit de goal gehaald door Dzhanaev. Gudelj en Klaassen probeerden het daarna van afstand, waarbij de poging van de Serviër nog erg gevaarlijk was. Daarna stokte de aanvalsdrang van Ajax. Rostov had al lang geen belang meer bij een treffer, want was tevreden met de 1-1 stand. Daardoor eindigt dit duel in een remise. Volgende week woensdag 24 augustus valt de beslissing.
90'
90'
Nog vier minuten heeft Ajax om een goal te scoren. De Amsterdammers dringen niet heel erg aan. Rostov heeft zich al neergelegd bij een 1-1 stand.
90'
Gele kaart voor Christian Noboa (FK Rostov)
De Ecuadoriaan gaat hard door op Klaassen. Collum vindt de overtreding zwaar genoeg voor een gele kaart.
89'
Gele kaart voor Alexandru Gaţcan (FK Rostov)
Cassierra glipt voor de Russische verdediger langs. Die pakt de Colombiaan bij het shirt en krijgt daarvoor geel.
88'
Gele kaart voor Joël Veltman (AFC Ajax)
De verdediger van Ajax grijpt een Russische tegenstander bij het shirt. Omdat FK Rostov in voorwaartse beweging was, wordt Velman hiervoor bestraft met een gele kaart.
87'
Bairamyan mag de laatste paar minuten volmaken. Poloz is moe en mag van de zijkant toekijken hoe zijn ploeggenoten de wedstrijd eindigen.
87'
Wissel in bij FK Rostov -> Khoren Bairamyan
87'
Wissel uit bij FK Rostov -> Dmitriy Poloz
84'
Een gevaarlijk moment voor het doel van FK Rostov. Klaassen kopt de bal door na een voorzet van de rechterkant. De bal gaat echter bij de tweede paal net naast het doel van de Russen.
82'
Traoré is moegestreden en mag rusten. Dolberg, die in de eerste wedstrijden van dit seizoen indruk maakte, moet Ajax nog helpen aan een treffer.
82'
Wissel in bij AFC Ajax -> Kasper Dolberg
82'
Wissel uit bij AFC Ajax -> Bertrand Traoré
81'
Een corner voor FK Rostov als Sánchez de bal iets te hard terugkopt op Cillesse. De hoekschop kan echter eenvoudig onschadelijk gemaakt worden door Ajax.
80'
Nog tien minuten heeft Ajax om de 1-1 stand uit te breiden naar een voorsprong. Toch zal Ajax niet te veel risico nemen met het oog op de return in Rusland.
76'
Ajax heeft lang balbezit en na een aanval over meerdere schijven, krijgt Klaassen de bal in zijn voeten. Van grote afstand schiet de aanvoerder op doel van FK Rostov, maar de poging van de middenvelder is niet hard genoeg en is daarom eenvoudig te keren door doelman Dzhanaev.
74'
Gele kaart voor Saeid Ezatolahi (FK Rostov)
De invaller gaat het duel hard in met zijn tackle. De middenvelder raakt de tegenstander en krijgt daarvoor de gele kaart.
74'
Beid teams lijken ook iets meer vermoeid te raken. Als Ajax geduldig de bal rond speelt, geeft Veltman uiteindelijk een iets te harde pass.
71'
Er ontstaat steeds meer ruimte op het veld. De Russen trekken zich steeds verder terug op de eigen helft, maar laten nog wel Azmoun diep in de spits staan. Dat is gevaarlijk voor de counters.
68'
Younes speelde een sterke wedstrijd. Met name in de eerste helft glipte hij een aantal keer langs zijn tegenstander. De reden dat hij naar de kant wordt gehaald, heeft te maken met zijn blessure. De Colombiaan Cassierra mag de laatste twintig minuten volmaken.
68'
Wissel in bij AFC Ajax -> Mateo Cassierra
68'
Wissel uit bij AFC Ajax -> Amin Younes
68'
Ajax countert snel naar de overkant. De bal belandt uiteindelijk bij Gudelj die van grote afstand uithaalt. De bal vliegt richting het doel, maar net onder de lat kan Dzhanaev de bal keren.
67'
De man die vroeg in de eerste helft geel kreeg, Erokhin, is naar de kant gehaald. Zijn vervanger is Ezatolahi.
67'
Wissel in bij FK Rostov -> Saeid Ezatolahi
67'
Wissel uit bij FK Rostov -> Aleksandr Erokhin
65'
Gele kaart voor Davy Klaassen (AFC Ajax)
Ajax verliest de bal en de aanvoerder van Ajax wil de bal heroveren. Dit doet Klaassen iets te gretig, waardoor zijn sliding met een gele kaart wordt bestraft.
64'
Een aantal slordigheidjes aan beide kanten. Bij Ajax verliest eerst Gudelj knullig de bal en daarna doet Traoré hetzelfde. Tussendoor kan FK Rostov gevaarlijk counteren, maar ook Azmoun verliest de bal eenvoudig.
60'
Ajax verovert de bal snel. Ditmaal is het Gudelj die goed werk levert op het middenveld. Daardoor kan El Ghazi een doelpoging ondernemen, maar het schot met links rolt zacht naast het doel van Dzhanaev.
57'
Bukharov kopte in de eerste helft van dichtbij op Cillessen. Dat was het enige wapenfeit van de aanvaller. Azmoun, die in eigen land wordt vergeleken met Messi, is in het veld gekomen. Oppassen geblazen dus voor Ajax!
57'
Wissel in bij FK Rostov -> Sardar Azmoun
57'
Wissel uit bij FK Rostov -> Aleksandr Bukharov
55'
In de rebound probeerde ook Younes het nog, maar de Duitser zag zijn schot gekraakt worden door Novoseltsev.
54'
Wat een schitterende redding!
Via Gudelj en El Ghazi combineert Ajax schitterend over de rechterflank. Laatstgenoemde speler zet de bal vervolgens uitstekend voor het doel. Daar staat Traoré, die de bal op het doel kop. Maar opnieuw is het doelman Dzhanaev die met een katachtige reflex de bal van de lijn haalt!
52'
Gele kaart voor Fedor Kudryashov (FK Rostov)
El Ghazi wipt langs zijn verdediger. De 29-jarige Rus blokkeert de aanvaller met zijn armen en krijgt hiervoor de gele kaart van leidsman Collum.
49'
Ajax zet FK Rostov diep op de eigen helft druk. De Russen komen er niet uit, terwijl Ajax niet weet te profiteren van het balbezit. Ook twee korte corners na elkaar levert de Amsterdammers niets op.
46'
Kijken of Ajax de vorm van de eerste helft weet vast te houden. De Amsterdammers kregen genoeg kansen, maar kwamen moeizaam tot scoren.
46'
45'
Ajax startte sterk en de inzetten van Klaassen en El Ghazi waren hard, maar Dzhanaev redde uitstekend. Van een meter of 25 mocht Noboa vervolgens een vrije trap nemen. Deze stuiterde in de hoek van Cillessen in het doel, een fout die de keeper zichzelf mocht aanrekenen: 0-1. Na het doelpunt werd Ajax alleen maar sterker en met name Traoré kreeg kansen. Dzhanaev bleek echter constant een sta in de weg. Het doelpunt voor Ajax viel toch nog, toen César Navas in het strafschopgebied de bal tegen de hand kreeg. Aanvoerder Klaassen bleef kalm en ramde de bal in de kruising.
45'
43'
Nog een paar minuten tot het rust is. Lukt het Ajax om nog een treffer te maken? Al is de drang naar voren iets minder geworden sinds het doelpunt van Klaassen.
40'
Bukharov kopt in de handen van Cillessen! Uit de corner staat de Rus compleet vrij op ongeveer acht meter van het doel. De aanvaller knikt richting het doel, maar Cillessen staat goed opgesteld.
40'
Zo krijgt Ajax wat het verdient. De thuisploeg creëerde al enkele kansen, maar de bal wilde er niet in. Dat het dan door een strafschop moet komen is typerend.
38'
Doelpunt voor AFC Ajax, 1:1 door Davy Klaassen
De aanvoerder van Ajax gaat achter de bal staan en schiet de bal feilloos tegen de touwen. De Russische doelman gaat naar de andere kant, terwijl de bal in de kruising vliegt.
37'
Gele kaart voor César Navas (FK Rostov)
Bazoer kan vrij aanleggen en ramt de bal op het doel. De poging wordt onderweg met de handen geblokt door César Navas. Daar krijgt hij een gele kaart voor en de bal gaat op de stip.
36'
Traoré probeert het met een halve omhaal, maar de de inzet is vanuit een lastig hoek. Toch vliegt de bal richting het doel, maar vliegt twee meter naast het doel van FK Rostov.
34'
Opnieuw krijgt Traoré een mogelijkheid als hij zichzelf knap vrijspeelt. De Chelsea-huurling draait snel weg bij zijn mandekker en vuurt ineens op doel, maar de inzet is zwak en gaat recht op doelman Dzhanaev af, die dan ook geen moeite heeft om de bal te stoppen.
30'
Dzhanaev redt tweemaal!
In de kleine ruimte draait Traoré knap weg bij zijn verdedigers en lost een schot op het FK Rostov-doel, maar daar staat Dzhanaev in de weg. Ook bij de rebound is de Russische doelman alert als Younes uithaalt en stopt hij de bal in de korte hoek.
27'
Bukharov kruist voor Sánchez langs en gaat naar de grond. De Colombiaan legt heel even zijn arm op de schouder van de Rus, maar scheidsrechter Collum laat doorspelen.
25'
Noboa heeft een leep balletje in petto. De Ecuadoriaan krult de bal richting de verre kruising, maar ziet zijn inzet een metertje naast het doel van Cillessen vliegen.
24'
Ondanks de onverwachte tegentreffer lijkt Ajax niet van zijn stuk te zijn gebracht. De Amsterdammers hebben het balbezit en creëren kansen.
22'
Younes vergeet de bal te raken!
Opnieuw is het El Ghazi die goed werk verricht aan de rechterkant. De aanvaller snelt langs zijn man en zet scherp voor. Daar staat Younes om de bal voor open goal binnen te tikken, maar de Duitser raakt de bal niet goed. Daarom verdwijnt de bal aan de verkeerde kant van de paal.
19'
El Ghazi pegelt van afstand! De vleugelaanvaller dribbelt naar binnen, kapt een tegenstander uit en schiet met links van ongeveer twintig meter op het doel van Dzhanaev. Hoewel de poging krachtig is, mist het de juiste richting, waardoor de doelman eenvoudig kan keren.
17'
Zo staat Ajax in de openingsfase redelijk goed te spelen, maar kijkt het toch tegen een achterstand aan. Opnieuw na weifelend ingrijpen van Cillessen, die ook tegen PAOK Saloniki in de fout ging bij de openingstreffer.
13'
Doelpunt voor FK Rostov, 0:1 door Christian Noboa
De Ecuadoriaan schiet de bal met een bekeken trap in de verre hoek. Dat is de hoek van doelman Cillessen, maar de keeper stapt net naar de andere kant, waardoor de bal in het doel van Ajax stuitert. Dit is een hard gelag voor de Amsterdammers.
12'
Op een gevaarlijke plek begaat Klaassen een overtreding. Van ongeveer 25 meter kan FK Rostov nu een doelpoging ondernemen.
12'
Ajax zet vroeg druk op de laatste linie van FK Rostov. Daarom wordt Dzhanaev gedwongen om de lange bal te spelen. De spitsen moeten het dan zien op te lossen.
9'
Weer een hachelijk moment voor het doel van FK Rostov, maar de bal gaat niet over de lijn. Ditmaal is het Traoré die een doelpoging ondergaat, maar het schot wordt gekraakt.
8'
Gele kaart voor Aleksandr Erokhin (FK Rostov)
Dijks snelt langs Erokhin en dat vindt de Rus niet leuk. De middenvelder plant daarom zijn noppen op de enkels van Dijks. Scheidsrechter Collum vindt het zwaar genoeg voor een gele kaart.
7'
Oei, Klaassen!
El Ghazi slingert vanaf rechts de bal voor het doel. Daar staan drie Ajacieden en een hoop Russische verdedigers. Toch is het Klaassen die kan koppen, maar het is van ongeveer de penaltystip. Daarom kan doelman Dzhanaev redelijk eenvoudig stoppen.
6'
Dijks glipt erdoor aan de linkerkant en de vleugelverdediger zet hard en laag voor, maar de bal kan worden weggewerkt door een FK Rostov-speler.
6'
FK Rostov laat Ajax rustig de bal overspelen. De Russen zakken ver terug op eigen helft. Op het middenveld storen een aantal spelers, maar zetten niet echt druk op Ajax. Daarachter staan nog vijf verdedigers die nog niet zijn getest.
4'
Nog nooit won Ajax van een Russische ploeg. Gaat het de Amsterdammers vandaag wel lukken? Of misschien gokt de ploeg op een kleine remise om het eventueel in de return af te maken.
1'
De befaamde Champions League-hymne heeft door de ArenA geschald. De wedstrijd tussen Ajax en FK Rostov is begonnen!
1'
Publiekslieveling Amin Younes, die de dubbele ontmoeting tegen PAOK Saloniki nog aan zich voorbij moest laten gaan, staat op zijn vertrouwde linksbuiten positie. Ook is er een basisplek voor Bertrand Traoré, die afgelopen week als huurling overkwam van Chelsea. Dat is de eerste basisplaats in het shirt van Ajax voor de aanvaller uit Burkina Faso.

Joël Veltman is de rechtsback. Dat is opvallend, daar Kenny Tete het afgelopen jaar steevast basisspeler was als rechter vleugelverdediger. In de opbouw vindt Bosz de rechts- en linksback belangrijke spelers en de oefenmeester van de Amsterdammers meent dat Veltman die rol beter kan invullen.

FK Rostov start met spelmaker Christian Noboa op het middenveld. De Ecuadoriaan wordt gezien als de motor van de ploeg. Wie er bij FK Rostov niet bij is, is Bastos. De 24-jarige Angolese centrale verdediger is momenteel in Rome en ondergaat een medische keuring bij Lazio Roma. De gevreesde Iraniër Sardar Azmoun zit op de bank. Tegen RSC Anderlecht, in de vorige ronde van de Champions League, was hij nog trefzeker in Brussel.
Welkom bij deze hele belangrijke wedstrijd van Ajax. De Amsterdammers nemen het in eigen huis in de play-offs van de Champions League op tegen het Russische FK Rostov. Deze heenwedstrijd, welke onder leiding staat van de Schot William Collum, start om 20.45u en ongeveer een uur van tevoren zijn de opstellingen van beide ploegen onder het kopje ’wedstrijddetails’ te zien.

AFC Ajax
Omdat de ploeg van Frank de Boer aan het einde van vorig seizoen verzaakte om op de laatste speeldag van de competitie te winnen van De Graafschap, verspeelden de Amsterdammers het kampioenschap aan PSV. Geen directe plaatsing voor het miljoenenbal. Peter Bosz werd aangesteld als vervanger van De Boer, die zijn contract inleverde bij de clubleiding, en startte voortvarend. De oefenmeester zorgde ervoor dat Ajax zich via PAOK Saloniki plaatste voor de play-offs van de Champions League. In de Eredivisie loopt het nog wisselvallig. Vorige week wonnen de Amsterdammers, zij het met moeite, nog van Sparta. Maar afgelopen weekend verknoeide het een voorsprong door Roda JC in de laatste minuut een doelpunt toe te staan. Hopelijk kan Ajax die teleurstelling van zich afschudden en zich volledig richten op het duel met FK Rostov.

Bosz verwelkomde vorige week Chelsea-huurling Bertrand Traoré, met wie hij samenwerkte in zijn periode als trainer bij Vitesse. De aanvaller uit Burkina Faso zit dan ook meteen bij de wedstrijdselectie voor het duel met de Russen. Dat geldt niet voor een andere nieuwkomer, Heiko Westermann. De Duitser werd door zijn oefenmeester verrassend buiten de selectie gelaten. Amin Younes, die de dubbele ontmoeting met PAOK Saloniki nog aan zich voorbij moest laten gaan, is wel weer van de partij. De Duitse smaakmaker krijgt zeer waarschijnlijk een basisplaats op de linkerflank, wat mogelijk ten koste gaat van Daley Sinkgraven. Bosz is in ieder geval op zijn hoede voor de FK Rostov. "Het is moeilijk te zeggen wie van de twee ploegen favoriet is. Die jongens hebben Anderlecht uitgeschakeld en deden het afgelopen weekend heel goed bij Zenit. Ze verloren dan wel, maar kwamen wel met 2-0 voor", vertelde de trainer bij de persconferentie voorafgaand aan dit duel.

FK Rostov
Bij de Russische tegenstander rommelt het enigszins, daar hoofdtrainer Kurban Berdiyev de club heeft verlaten. De trainer werd direct gelinkt als nieuwe coach aan Spartak Moskou, waarop FK Rostov-sterspeler Christian Noboa in de Russische pers aangaf zijn oefenmeester graag te willen volgen. Berdiyev is wel als adviseur meegereisd met FK Rostov naar Amsterdam, maar zal de wedstrijd vanaf de tribune bekijken. Langs de zijlijn heeft Ajax geen last van Berdiyev. Wie Ajax zeker in de gaten moet houden is Sardar Azmoun. Tegen RSC Anderlecht, in de vorige voorronde van de Champions League, bleek de Iraniër een constante plaag en scoorde hij in België één van de twee belangrijke uitdoelpunten.

Dat FK Rostov zich überhaupt heeft geplaatst voor de Champions League, is een klein wonder. Voetbal.com beschreef het wonderverhaal van de Russische club. In korte tijd werkte de club zich vorig seizoen op naar titelkandidaat, maar uitgerekend tegen de nummer laatste, Mordovia Saransk, verloor het de koppositie aan Zenit St. Petersburg. De grootmacht gaf die plek niet meer uit handen, waardoor FK Rostov op een tweede plaats in de competitie eindigde.