27.08.2016 23:22

Ajax weer tegen Willem II in de KNVB beker

Guus Joppen (l.) krijgt Anwar El Ghazi (r.) niet van de bal tijdens het competitieduel van Willem II op bezoek bij Ajax. (20-08-2016)
Guus Joppen (l.) krijgt Anwar El Ghazi (r.) niet van de bal tijdens het competitieduel van Willem II op bezoek bij Ajax. (20-08-2016)

Ajax krijgt snel weer een kans op revanche tegen Willem II. Het elftal van trainer Peter Bosz werd zaterdagavond tijdens de loting voor de eerste ronde van de KNVB beker gekoppeld aan de club uit Tilburg. Ajax speelt thuis, net als vorige week in de competitie, toen Willem II met 1-2 stuntte.

Bekerwinnaar Feyenoord neemt het in de eigen Kuip op tegen FC Oss. Landskampioen PSV ontvangt Roda JC. Daarnaast nemen vier andere Eredivisionisten het tegen elkaar op. FC Twente en FC Utrecht moeten strijden voor een plek in de tweede ronde van het bekertoernooi, daarnaast staan NEC en ADO Den Haag tegenover elkaar in Nijmegen.

De KNVB heeft per dit seizoen de opzet van het bekertoernooi veranderd. Zo zijn er nu al twee voorrondes gespeeld in het toernooi, om zodoende amateurploegen meer kans te geven op leuke wedstrijden tegen profclubs. Normaal gesproken stroomden de clubs uit de Eredivisie en Jupiler League ook in tijdens de tweede ronde, dat is nu, net zoals in bijvoorbeeld Duitsland, de eerste ronde geworden. 

Bekijk het overzicht van de gehele loting op de pagina van de eerste ronde van de KNVB beker. Alle bekerduels in de eerste ronde worden op 20, 21 of 22 september afgewerkt.

Eredivisiepoule
Nieuws: Voetbal Headlines.nl | Voetbal Headliner