28.08.2016 15:05

El Hankouri zag met debuut droom uitkomen

Giovanni van Bronckhorst (r.) kijkt toe hoe debutant Mo el Hankouri (m.) Steven Berghuis (l.) vervangt. (27-08-2016)
Giovanni van Bronckhorst (r.) kijkt toe hoe debutant Mo el Hankouri (m.) Steven Berghuis (l.) vervangt. (27-08-2016)

Tegen Excelsior viel Mo el Hankouri tien minuten voor tijd in, wat zijn debuut betekende. Daarmee kwam een droom voor de aanvaller van Feyenoord uit. De geboren Rotterdammer maakte zijn eerste minuten in het eerste van Feyenoord als vervanger van Steven Berghuis.

"Ik ben geboren en getogen in Rotterdam-Zuid", vertelt El Hankouri op de website van de club. "Feyenoord is altijd mijn club geweest. Als kleine jongen hoorde ik vaak al het geluid van De Kuip in de verte. Dan wil je maar één ding: daar ooit zelf spelen. Dat je dan op negentienjarige leeftijd voor Feyenoord mag debuteren in zo'n mooi stadion als De Kuip is heel mooi. Voor mezelf, maar ook voor mijn ouders die me altijd gesteund hebben."

De aanvaller oogste lof door enkele mooie acties. "Ik heb veel vertrouwen in mezelf en durf altijd mijn eigen spel te spelen. Daarom maakte ik meteen een paar acties. Dat wordt gewaardeerd door het publiek, hoorde ik. Dat gaf een heerlijk gevoel. Van deze avond ga ik de rest van het weekend genieten. Hiervan heb ik altijd gedroomd"

De aanvaller tekende in juni zijn eerste profcontract en mocht nu ook debuteren. "Ik had een goed gevoel in de voorbereiding. Het ging steeds beter, maar ik had niet verwacht dat ik nu al mijn debuut zou mogen maken. Ik zie het als een mooie beloning voor het harde werk dat ik elke dag lever. Voor nu is het belangrijk om hard te blijven werken en met beide benen op de grond te blijven staan. Dan volgen hopelijk meer speelminuten."

Eredivisiepoule
Nieuws: Voetbal Headlines.nl | Voetbal Headliner