29.08.2016 10:01

Van Hanegem: "KNVB maakt zich belachelijk"

Willem van Hanegem als coach van Team Ricksen tijdens de benefietwedstrijd voor Fernando Ricksen, die te maken heeft met de spierziekte ALS. (25-5-2014)
Willem van Hanegem als coach van Team Ricksen tijdens de benefietwedstrijd voor Fernando Ricksen, die te maken heeft met de spierziekte ALS. (25-5-2014)

Willen van Hanegem is op zijn zachtst gezegd niet heel tevreden over het beleid van de KNVB. De voormalig speler van Feyenoord vindt dat de Nederlandse voetbalbond aan het falen is. "De KNVB blijft zichzelf maar belachelijk maken."

"Oranje is weggezakt. Het aanstellen van een assistent-bondscoach, hoe moeilijk kan het zijn? De profielschets ging van René Meulensteen naar Dick Advocaat naar Ruud Gullit en Foeke Booy. Ondertussen moet een gewaardeerde kracht als teammanager Hans Jorritsma opeens weg van Hans van Breukelen en daar is bondscoach Danny Blind dan weer fel op tegen. Bert van Oostveen laat het allemaal gebeuren", zo schrijft de voormalig speler in zijn column voor het Algemeen Dagblad.

Van Hanegem zag ondertussen Ajax eenvoudig winnen van Go Ahead Eagles (3-0). "Ajax won wel in Deventer, maar dat neemt in Amsterdam de pijn van het verlies in Rusland tegen FK Rostov in de Champions League natuurlijk niet weg. Hakim Ziyech kan Ajax zeker verder helpen, dat is duidelijk. Maar tot voor kort dachten ze er daar in de ArenA toch ook heel anders over? Ziyech was geen optie. Weer zo'n gevalletje van iets roepen en een week later het tegenovergestelde doen."

Eredivisiepoule
Nieuws: Voetbal Headlines.nl | Voetbal Headliner