07.09.2016 20:43

Ronaldinho: "Ik ben inmiddels een oude man"

De imposante voetbalcarrière van Ronaldinho loopt langzamerhand op zijn eind. De 36-jarige Braziliaan heeft laten weten nog maximaal één jaar op de velden actief te willen zijn en daarna zijn voetbalschoenen definitief aan de wilgen te hangen.

Ronaldinho vertrok in september 2015 bij Fluminense RJ en is sindsdien clubloos. Op dit moment zoekt de balvirtuoos naar een nieuwe uitdaging, maar hij beseft dat het einde van voetbalcarrière met rasse schreden nadert. "Ik ben inmiddels een oude man, ik ben 36", vertelde de Braziliaan tijdens een persconferentie in New York. "Ik ben geen 26 meer en ben aan het bekijken hoe ik het einde van mijn loopbaan kan inluiden. Het plan is om nog één jaar door te gaan."

Nadat hij zijn loopbaan als voetballer heeft beëindigd, overweegt Ronaldinho de muziekwereld in te gaan. "Ik houd me bezig met nieuwe projecten, die gerelateerd zijn aan muziek en voetbal. Zoals jullie weten zijn dat mijn twee passies. Ik kijk naar nieuwe dingen, waar ik altijd al van gehouden heb. Daarna zien we wel wat we dit jaar gaan doen."

In maart van dit jaar leek Ronaldinho de overstap te kunnen maken naar een club uit de Verenigde Staten of China, maar daar is uiteindelijk niets van terecht gekomen. Sinds zijn vertrek bij FC Barcelona in 2008 heeft de middenvelder nauwelijks nog zijn oude niveau weten te halen.

Eredivisiepoule
Nieuws: Voetbal Headlines.nl | Voetbal Headliner