29.09.2016 09:01

Viertal in Finland verdacht van matchfixing

Derwin Martina zit teleurgesteld op de grond na afloop van het competitieduel FC Eindhoven - RKC Waalwijk (03-10-2014).
Derwin Martina zit teleurgesteld op de grond na afloop van het competitieduel FC Eindhoven - RKC Waalwijk (03-10-2014).

Derwin Martina, Irvingly van Eijma, Ayoub Ait Afkir en Salah Aharar hebben zich mogelijk schuldig gemaakt aan matchfixing. Het viertal was in het verleden actief in de Jupiler League, maar speelt dit seizoen in de derde Finse divisie namens Atlantis FC. 

Volgens Martina, oud-speler van Jong Ajax en RKC Waalwijk, klopt er niets van het verhaal. "Het lijkt wel alsof we in een maffiaserie zijn beland", aldus de verdediger in gesprek met De Telegraaf. "We weten niet wat ons overkomt. De club lijkt er alles aan te willen doen om ons zwart te maken. We ontbraken op het allerlaatste moment bij een wedstrijd en werden beschuldigd van matchfixing. Maar dat kwam door voedselvergiftiging. De kip was bedorven en we werden allemaal ziek. Daar hebben we ook een doktersverklaring van."

"In de andere wedstrijd speelden we allen heel slecht, dat klopt", vervolgt de international van Curaçao zijn verhaal. "Een off-day. In de rust kwam de clubvoorzitter naar ons toe. Hij zei dat we bezig waren met matchfixing. Toen hebben we het eerste de beste ticket naar Nederland geboekt."

Eredivisiepoule
Nieuws: Voetbal Headlines.nl | Voetbal Headliner