22.10.2016 16:49

De Boer neemt het op voor bekritiseerde Icardi

Frank de Boer heeft zijn steun uitgesproken aan Mauro Icardi. De spits van Inter heeft het volledig verbruid bij de fans van de club, maar volgens De Boer is het voor zijn ploeg daarom niet prettiger om momenteel uitwedstrijden te spelen.

"Nee, ik speel altijd liever thuis. Het publiek staat achter het team, dus dat is altijd beter", vertelde De Boer op de persconferentie. Inter neemt het zondag in een uitwedstrijd op tegen Atalanta Bergamo. "Icardi speelde erg goed tegen Southampton en heeft hard gewerkt. Hij wil altijd scoren, maar wat mij betreft heeft hij een duidelijk signaal afgegeven: 'Ik ben de captain en zal hard werken'." Icardi kwam onder vuur te liggen na enkele gepeperde uitspraken had gedaan over de harde kern van Inter.

De Boer wilde het op de persconferentie vooral over voetbal hebben. De oefenmeester wil altijd vasthouden aan zijn filosofie, maar maakte voor het duel met Southampton een uitzondering. "We moeten altijd aanvallend spelen. Niet na twintig minuten, maar vanaf de start. Ik wil zo spelen. Southampton was echter beter in vorm, dus het was juist om ons aan te passen. Maar over het algemeen moeten we niet met de handrem erop spelen."

De Italiaanse club won het duel met Southampton met 1-0 en dat was een mooie opsteker voor De Boer. De trainer staat nog altijd onder grote druk in Italië, maar blijft daar nuchter onder. "Ik richt mij op mijn werk, dat is het enige wat ik kan doen", reageert De Boer, die ook nog met enkele ontevreden spelers te maken heeft. "Ik heb vertrouwen in iedereen, maar het is begrijpelijk dat ze niet blij zijn als ze niet spelen. Ik moet echter keuzes maken, dat is mijn werk."

Eredivisiepoule
Nieuws: Voetbal Headlines.nl | Voetbal Headliner