17.10.2016 18:20

Icardi behoudt aanvoerdersband van Inter

Internazionale legt Mauro Icardi een sanctie op, maar de aanvoerdersband wordt hem niet afgenomen. De aanvaller van de ploeg van Frank de Boer krijgt de straf omdat hij de interne regels heeft geschonden. Dat meldde de Italiaanse club maandag in een verklaring, zonder verder toe te lichten welke straf Icardi krijgt.

De Argentijnse aanvaller liet zich in een recente autobiografie niet zo vleiend uit over de harde kern van Inter. De clubtopscorer (zes treffers) claimde onder meer dat hij in een recent verleden veel steun van zijn ploeggenoten had ontvangen in de kleedkamer voor de manier waarop hij zich durfde uit te spreken en op te stellen tegen de beruchte ultra's.

Dat wekte de woede op bij de achterban van Inter en ook het bestuur van de club was niet te spreken over de uitlatingen van Icardi. Hij betuigt nu spijt in de verklaring op de website van de club. "Het spijt me als ik mensen heb beledigd. Het komt neer op een pagina van mijn boek waar de toon ongepast is. Daarvoor zeg ik sorry", aldus de spits.

ANP

Eredivisiepoule
Nieuws: Voetbal Headlines.nl | Voetbal Headliner