24.10.2016 20:38

Kritische De Jong wordt op de vingers getikt

Luuk de Jong maakt tegen Sparta Rotterdam weinig indruk. De spits van PSV weet opnieuw het net niet te vinden. (22-10-2016)
Luuk de Jong maakt tegen Sparta Rotterdam weinig indruk. De spits van PSV weet opnieuw het net niet te vinden. (22-10-2016)

De supportersvereniging van PSV is niet blij met de uitspraken van Luuk de Jong. De spits uitte zaterdag kritiek op de eigen fans, nadat deze hun eigen ploeg hadden uitgefloten tijdens het duel met Sparta Rotterdam.

De Jong heeft zich zaterdag flink lopen ergeren aan de fluitende achterban van PSV. De spits liet weten hen niet als echte supporters te beschouwen. Die uitspraken zijn bij de supportersvereniging van de Eindhovenaren in het verkeerde keelgat geschoten. "Ik vind dat nogal een onverstandige uitspraak van Luuk. Voetbal is emotie", zegt voorzitter Harrie Timmermans tegenover Metro.

"Je kunt niet zeggen dat het lekker gaat met ons. We hebben al negen verliespunten. Kans op kans wordt om zeep geholpen. Het is logisch dat mensen gefrustreerd raken. Sommigen gaan dan fluiten. Maar neem van mij aan dat dit wel degelijk echte PSV-fans zijn, mensen die enorm meeleven met hun club. Dat zij dan door hun aanvoerder 'geen echte fans' worden genoemd is onterecht."

De Jong hoeft niet op het matje te komen bij de supportersvereniging. Timmermans is niet van plan om opheldering te vragen bij de spits. "Nee joh. Luuk is een goede jongen die normaal gesproken een prima band heeft met de fans. We gaan dit niet groter maken dan het is. Hij zal ook wel gefrustreerd zijn hoe het gaat."

Eredivisiepoule
Nieuws: Voetbal Headlines.nl | Voetbal Headliner