12.12.2016 22:20

Verdacht van matchfixing: "Carrière kapot"

Jens van Son (l.) is in een heftig duel verwikkeld met Irvingly van Eijma (r.) tijdens de wedstrijd Fortuna Sittard - FC Oss. (26-02-2016)
Jens van Son (l.) is in een heftig duel verwikkeld met Irvingly van Eijma (r.) tijdens de wedstrijd Fortuna Sittard - FC Oss. (26-02-2016)

Wat een verschrikkelijke wending je carrière kan nemen, ondervond Irvingly van Eijma enkele maanden geleden. In dienst van een Finse derdeklasser werd hij plotseling verdacht van matchfixing. Van Eijma probeert nu nog zijn onschuld te bewijzen.

De aanvaller speelde 21 wedstrijden in de Jupiler League, toen FC Oss in de zomer van 2016 besloot zijn contract niet te verlengen. Als transfervrije speler wachtte Van Eijma een maandje, totdat opeens Atlantis FC uit Finland op de proppen kwam met een aanbod. Samen met enkele andere Nederlanders moest Van Eijma de club van degradatie zien te behoeden, maar het liep allemaal anders.

De andere kant van het verhaal is dat de voorzitter van de club een dubbelrol speelde, waarbij hij de club aan matchfixers wilde verkopen bij handhaving. Van Eijma werd in Finland betaald door matchfixers, waardoor de aanvaller gelinkt kon worden aan malafide praktijken. Daartegenover stond een groep matchfixers die juist inzette op de degradatie van Atlantis FC.

Van Eijma ondervindt nog steeds problemen van de beschuldigingen. "Ze zeiden in Finland al: 'we gaan jullie kapotmaken.' Dat is ook gebeurd. Nadat De Telegraaf erover schreef, brak de hel los. Mijn carrière is kapotgemaakt", stelt de international van Curaçao tegenover Omroep Brabant. Van Eijma probeert nu hij terug is in Nederland een nieuwe club te krijgen, terwijl hij ook zijn onschuld moet bewijzen. 

"Ik heb hier niets mee te maken. Honderd procent zeker." Bij RKC Waalwijk kan de aanvaller mogelijk een contract verdienen, de club uit Brabant heeft vertrouwen in Van Eijma. "Ik hoop hier een contract te verdienen en terug op de radar te komen." De aanvaller komt uit de jeugdopleiding van FC Den Bosch en speelde ook nog voor de amateurs van RKTVV.

Eredivisiepoule
Nieuws: Voetbal Headlines.nl | Voetbal Headliner