23.12.2016 17:12

Juventus zonder verrassingen in Supercoppa

In de strijd om de Italiaanse Supercoppa verschijnen Juventus en AC Milan om 17.30 uur aan de aftrap. Juventus doet dat met de gebruikelijke basiself, terwijl Milan twee wijzigingen heeft doorgevoerd.

Juventus start de wedstrijd met dezelfde elf namen als in de topper met AS Roma (1-0 winst). In de 4-4-2 formatie werd de koppositie verstevigd en die formule moet ook tot de eerste prijs van het seizoen leiden. Gonzalo Higuaín en Mario Mandžukić moeten voorin voor de doelpunten zorgen. Miralem Pjanić is daarachter de creatieve middenvelder, terwijl Giorgio Chiellini en Daniele Rugani in het hart van de defensie staan.

AC Milan kent wel meerdere wijzigingen ten opzichte van afgelopen weekend. Tegen Atalanta werd met 0-0 gelijkgespeeld en coach Vincenzo Montella heeft twee wijzigingen doorgevoerd. Carlos Bacca speelt in de spits ten koste van Gianluca Lapadula en Mattia De Sciglio staat op de linksback. Daardoor is er geen plaats voor Luca Antonelli. Giacomo Bonaventura en Suso staan op de flanken om de kansen te creëren.

De Supercoppa gaat tussen de landskampioen en de bekerwinnaar. Beide prijzen staan echter op naam van Juventus, waardoor AC Milan als verliezend bekerfinalist naar voren werd geschoven. De wedstrijd begint om 17.30 uur en is LIVE te volgen op Voetbal.com.

Eredivisiepoule
Nieuws: Voetbal Headlines.nl | Voetbal Headliner