Juventus Vrijdag, 23. December 2016
17:30 uur
AC Milan
3:4 d.p.
1 : 0 Torinfos in de Ticker Giorgio Chiellini 18. / Schot met rechts  (Miralem Pjanić)
1 : 1 Torinfos in de Ticker Giacomo Bonaventura 38. / Kopbal  (Suso)

3 : 4 Mario Pašalić raakt

120'
Samenvatting strafschoppenserie
AC Milan was het kalmst vanaf elf meter en wint de Supercoppa. Lapadula zag namens Milan zijn inzet gekeerd worden door Buffon, maar Mandžukić schoot vervolgens tegen de lat. Zo kwam de beslissende misser op naam van Dybala, doordat Donnarumma fenomenaal redding bracht. Pašalić kon de winnende tegen de touwen schieten, waardoor de prijs naar Milaan gaat.
120'
120'
Strafschop raak AC Milan -> Mario Pašalić
120'
Strafschop gemist Juventus -> Paulo Dybala
120'
Strafschop raak AC Milan -> Suso
120'
Strafschop raak Juventus -> Sami Khedira
120'
Strafschop raak AC Milan -> Juraj Kucka
120'
Strafschop raak Juventus -> Gonzalo Higuaí­n
120'
Strafschop raak AC Milan -> Giacomo Bonaventura
120'
Strafschop gemist Juventus -> Mario Mandžukić
120'
Strafschop gemist AC Milan -> Gianluca Lapadula
120'
Strafschop raak Juventus -> Claudio Marchisio
120'
Gele kaart voor Gonzalo Higuaí­n (Juventus)
Juventus wilde een strafschop na vermeend hands van De Sciglio. De Italiaan raakt de bal met de hand, maar het is absoluut geen penalty. Higauín kan zich vervolgens niet beheersen tegen de scheidsrechter.
120'
penalty's
120'
Einde 2e helft verlenging
118'
Higauín ook nog met een grote kans! In de zestien neemt de spits de bal aan op de borst, maar schiet in het zijnet. Juventus laat het na de wedstrijd te beslissen.
116'
Wat een kans voor Dybala! Evra trekt de bal voor en Dybala hoeft alleen maar af te drukken. Volledig vrijstaand schiet hij de bal hoog over. Dit had hem moeten zijn!
114'
De Supercoppa lijkt af te stevenen op een strafschoppenserie. Juventus heeft in de tweede helft van de verlenging het beste van het spel, maar Milan heeft het achterin aardig voor elkaar.
111'
Doelpunt van Juventus afgekeurd! Hier leek de beslissing te komen, maar de vlag gaat omhoog voor Evra. Volledig terecht gaat het feestje van de linksback en Juventus niet door.
106'
Aanvang 2e helft verlenging
105'
Einde 1ste helft verlenging
103'
Bacca verlaat het veld voor Gianluca Lapadula. De Colombiaanse spits heeft enkele enorme kansen om zeep geholpen om zijn ploeg aan de overwinning te helpen.
102'
Wissel in bij AC Milan -> Gianluca Lapadula
102'
Wissel uit bij AC Milan -> Carlos Bacca
102'
Wissel in bij AC Milan -> Luca Antonelli
102'
Wissel uit bij AC Milan -> Ignazio Abate
101'
Aanvoerder Abate heeft last van kramp. Het is een ware slijtageslag geworden.
97'
Juventus heeft het heel zwaar. De ploeg komt nauwelijks over de middenlijn en probeert de bal achterin in de ploeg te houden.
92'
Kansenregen voor Milan, maar het doelpunt blijft uit! Bonaventura schiet op de vuisten van Buffon, waarna Bacca in de rebound een open doel heeft. De bal springt van de voet, waarna Chiellini zich ervoor gooit. Ongelooflijk dat Bacca Milan niet op voorsprong heeft geschoten.
91'
Aanvang 1ste helft verlenging
90'
De tweede helft maakte van deze Supercoppa een spectaculaire wedstrijd. Juventus en Milan kregen kansen om de overwinning te pakken, maar het geluk miste over en en weer. Romagnoli kwam het dichtste bij met een bal op de lat. Verlenging is nodig om een winnaar te krijgen.
90'
Einde tweede helft
90'
Bacca nog met een grote kopkans! De Colombiaan komt net niet lekker uit en kopt over.
90'
Drie minuten extra tijd! Komt er nog een winnaar binnen de negentig minuten?
87'
De ene na de andere goede voorzet komt van de voet van Suso. Zijn ploeggenoten anticiperen alleen niet goed op zijn scherpe voorzetten.
83'
De kans voor Bacca! De voorzet van Suso is weer perfect en van heel dichtbij kopt de spits op Buffon! Dit had hem absoluut moeten zijn.
80'
Het is weer Dybala die voor gevaar zorgt. De Argentijn schiet vanaf de rand van het strafschopgebied in de handen van Donnarumma.
79'
Wissel in bij Juventus -> Mario Lemina
79'
Wissel uit bij Juventus -> Stefano Sturaro
77'
Dybala laat opnieuw zijn klasse zien! Het schot gaat rakelings naast, maar is heel verdekt geschoten. In een korte beweging vanuit de heup vuurt hij de bal snoeihard richting doel.
73'
Wissel in bij AC Milan -> Mario Pašalić
73'
Wissel uit bij AC Milan -> Manuel Locatelli
72'
Fenomenale bal van invaller Paulo Dybala, die Higauín richting Donnarumma steekt. De spits komt net niet goed uit en weet ook Mandžukic niet te bereiken. Juve is de bovenliggende partij in deze fase.
71'
Counterkans voor Milan wordt weer vakkundig verknald door Kucka. De Slowaak zit totaal niet in de wedstrijd.
70'
Gele kaart voor Mattia De Sciglio (AC Milan)
68'
Flinke kans voor Sturaro! Uit een voorzet van Evra komt Higauín net tekort, maar Sturaro krijgt de bal voor zijn voeten. Hij komt alleen net niet lekker uit en kan nog worden verdedigd.
67'
Wissel in bij Juventus -> Paulo Dybala
67'
Wissel uit bij Juventus -> Miralem Pjanić
66'
In het kader van de hegemonie van Juventus zou het leuk zijn om een andere ploeg een prijs te zien pakken. De Oude Dame won vorig seizoen alle nationale prijzen en werd de laatste vijf jaar kampioen van de Serie A. Milan doet goed zijn best om dat te bewerkstelligen.
62'
Dat scheelt weer heel weinig! Kucka geeft de bal scherp voor, maar Bacca kan bij de tweede paal de bal net niet binnenlopen. Milan heel dicht bij de voorsprong.
58'
Gele kaart voor Juraj Kucka (AC Milan)
Harde overtreding van de matig spelende Kucka, gele kaart niet meer dan terecht.
57'
Bal op de lat!
Milan heeft de smaak te pakken in de tweede helft. Suso geeft weer een perfecte voorzet en Alessio Romagnoli kopt de bal tegen de lat. Buffon staat aan de grond genageld.
56'
Goede aanval van Milan! Suso wordt vrijgespeeld aan de zijkant van het strafschopgebied en komt naar binnen. Zijn schot wordt geblokt door Chiellini.
55'
Poging van Higauín schiet voorlangs! De Argentijn haalt hard uit, maar Donnarumma ziet de bal voorbij vliegen.
53'
Milan begint de tweede helft beter dan de eerste helft. Vanaf het fluitsignaal is de ploeg bij de les en Juventus heeft het zwaar.
47'
Donnarumma laat meerdere malen zien voetballend nog wat stappen te moeten maken. De talentvolle doelman brengt De Sciglio in de problemen, die de bal over de zijlijn trapt.
46'
45'
Juventus was in de openingsfase oppermachtig. Chiellini schoot de Oude Dame verdiend op voorsprong uit een hoekschop. Na de openingstreffer richtte Milan zich op, wat resulteerde in de gelijkmaker. Bonaventura kopte schitterend raak uit een voorzet van Suso.
45'
43'
Gele kaart voor Alessio Romagnoli (AC Milan)
Kansrijke aanval wordt er hard uitgehaald door Romagnoli. Mario Mandžukić is het slachtoffer.
40'
Lichtsteiner solliciteert naar een rode kaart. De back geeft Bonaventura een elleboog op de neus, maar mag blijven staan. Ook geen tweede gele kaart.
38'
Doelpunt voor AC Milan, 1:1 door Giacomo Bonaventura
Wat een schitterend doelpunt! Uit het niets komt Milan op gelijke hoogte. Suso slingert de bal voor de goal, waarna Bonaventura de bal prachtig in de lange hoek kopt.
38'
De kans voor Carlos Bacca! De spits staat helemaal vrij in de zestienmeter, maar laat de bal van zijn voet springen. Kans verkeken.
35'
Gele kaart voor Stephan Lichtsteiner (Juventus)
Lichtsteiner met een harde overtreding op Bonaventura en de gele kaart is volledig terecht. De Zwitser begint meteen de zeuren tegenover de scheidsrechter, maar heeft bij deze kaart helemaal niets te vertellen.
34'
Goede voorzet van Giacomo Bonaventura! Juraj Kucka kan er alleen net niet tegenaan lopen en lijkt de voorzet ook niet helemaal goed op waarde te schatten.
33'
Alex Sandro heeft last van een spierblessure en kan niet meer verder. Patrice Evra moet na ruim een half uur al invallen om de linksbackpositie in te vullen.
32'
Wissel in bij Juventus -> Patrice Evra
32'
Wissel uit bij Juventus -> Alex Sandro
32'
Milan gooit wat meer de beuk erin en dat is zeker nodig. Voor Juventus gaat het allemaal wat minder makkelijk dan in de openingsfase.
29'
Manuel Locatelli komt hard in op Stephan Lichtsteiner, maar speelt zeker eerst de bal. Scheidsrechter Antonio Damato geeft wel een vrije trap, waarna Lichtsteiner roept om kaarten. Damato houdt ze tot dusverre op zak, al had Lichtsteiner er zeker een verdiend.
26'
Milan moet wat meer komen en komt steeds vaker op de helft van Juventus. Tot echte kansen leidde dit nog niet.
22'
Suso treft bijna doel met een mix tussen een voorzet en een schot. De buitenspeler komt naar binnen en krult de bal vlak langs het doel van Gianluigi Buffon, die er wel goed bij zat.
18'
Juventus kwam met drie aanvallers tegen twee verdedigers, maar de pass van Higauín op Sturaro was net te kort. Donnarumma kon daardoor redding brengen op het slappe schot, maar de bijbehorende hoekschop levert alsnog de verdiende treffer op.
18'
Doelpunt voor Juventus, 1:0 door Giorgio Chiellini
Juventus speelt een overtal situatie slecht uit, maar krijgt wel een hoekschop. Die corner wordt door Giorgio Chiellini tegen de touwen geschoten!
16'
Milan weet zich geen raad met de druk van Juventus. De Oude Dame is zelf veel te slordig om het krachtsverschil om te zetten in kansen.
14'
Donnarumma speelt de aanstormende Sturaro heel netjes uit, maar wordt daardoor wel in de hoek gedrongen. De uittrap is slecht en Gabriel Paletta moet de aanval van Juventus eruit halen. Geen kaart, wel een vrije trap op een mooie positie. Miralem Pjanić schiet echter in de muur.
9'
Juventus is veel sterker in de openingsfase. Milan moet achteruit en is nog nauwelijks over de middenlijn geweest. Grote kansen hebben we nog niet gezien.
7'
Mario Mandžukić met een aardig schot! Vanuit de volley schiet de spits op het doel van Donnarumma. De bal zou naast gaan, maar Donnarumma maakt er een hoekschop van.
7'
Om commerciële redenen is de Italiaanse Supercup al vaker ver van huis afgewerkt. In 2014 was dit stadion ook al de gastheer en vorig jaar speelden Juventus en Lazio Roma in Shanghai.
5'
Juventus probeert Milan snel vast te zetten en is de ploeg die het spel maakt in de eerste minuten.
2'
Eerste schot van de wedstrijd is van Stefano Sturaro. Vanaf de linkerkant van het strafschopgebied geeft hij de bal te weinig kracht en curve mee, waardoor doelman Gianluigi Donnarumma simpel kan vangen.
2'
Het Jassim Bin Hamad Stadium biedt plaats aan 15.000 toeschouwers. Het is niet helemaal vol, maar wel sfeervol. Veel Italianen zullen er niet zijn.
1'
We zijn begonnen in Qatar! Wie pakt de eerste prijs van het seizoen?
1'
Juventus start de Supercoppa met de gebruikelijke basiself. In een 4-4-2 formatie moet de eerste prijs van het seizoen worden gepakt. Gonzalo Higuaín en Mario Mandžukić moeten voorin voor de doelpunten zorgen. Miralem Pjanić is daarachter de creatieve middenvelder, terwijl Giorgio Chiellini en Daniele Rugani in het hart van de defensie staan.

AC Milan kent wel meerdere wijzigingen ten opzichte van afgelopen weekend. Tegen Atalanta werd met 0-0 gelijkgespeeld en coach Vincenzo Montella heeft twee wijzigingen doorgevoerd. Carlos Bacca speelt in de spits ten koste van Gianluca Lapadula en Mattia De Sciglio staat op de linksback. Daardoor is er geen plaats voor Luca Antonelli. Giacomo Bonaventura en Suso staan op de flanken om de kansen te creëren.
De strijd om de Italiaanse Supercoppa gaat tussen Juventus en AC Milan. De Supercoppa is vergelijkbaar met de Nederlandse Johan Cruijff Schaal en gaat dus tussen de kampioen en de bekerwinnaar. Beide prijzen werden echter gewonnen door Juventus, waardoor AC Milan als verliezend bekerfinalist de opponent is. De wedstrijd wordt op compleet neutraal terrein afgewerkt, namelijk in Qatar. Om commerciële redenen zijn beide ploegen afgereisd naar het oliestaatje om de wedstrijd om 17.30 uur af te trappen. Mijn naam is Pim Westenberg en ik zal verslag doen van deze kraker!

Juventus
Juventus is de grote favoriet om ook deze prijs in de wacht te slepen. De Oude Dame heerst over het Italiaanse voetbal. Vorig seizoen werden niet alleen de Coppa Italia en de Serie A gewonnen, maar werd ook beslag gelegd op de Supercoppa. AC Milan is de ploeg die een einde moet maken aan de prijzenregen van Juventus.

Ook dit seizoen gaat het Juve weer voor de wind. De ploeg van trainer Massimiliano Allegri is koploper van de Serie A, met een voorsprong van vier punten op AS Roma. Daarbij heeft het zelfs nog een wedstrijd tegoed, waardoor de afstand verder kan worden vergroot. Vlak voor de winterstop lijkt Juventus af te stevenen op de zesde titel op rij.

AC Milan
De gevallen grootmacht is dit seizoen weer bezig aan een sterke opmars. Milan staat vijfde in de competitie, maar met een wedstrijd minder gespeeld dan de concurrenten. Bij winst stijgt de ploeg van trainer Vincenzo Montella naar plaats drie.

Ondanks de hegemonie van Juventus in het Italiaanse voetbal, lijkt AC Milan de aangewezen ploeg om de regerend kampioen af te stoppen. Milan weet namelijk wat het is om van Juve te winnen. De eerdere ontmoeting dit seizoen, eindigde in een 1-0 overwinning door een prachtig doelpunt van de 18-jarige Manuel Locatelli. Waar Milan het de laatste jaren mis zal gaan met vedettes, gooit de club het nu op talenten. De opmars naar de top is al weer begonnen en dat moet resulteren in een prijs.