08.01.2017 09:08

Younes vertolkt glansrol: "Het hield me bezig"

Amin Younes kwam dit seizoen nog niet tot scoren in de Eredivisie, maar deed dat wel in het oefenduel van Ajax met RB Leipzig (5-1). De buitenspeler was goed voor drie doelpunten en maakte een uitstekende indruk.

De nummer twee van de Bundesliga had geen schijn van kans tegen een uitstekend spelend Ajax. "Het was een heel goede wedstrijd, niet alleen van mij, maar de hele ploeg", vertelt Younes aan Voetbal International. "Met deze uitslag en op deze manier winnen van een goede ploeg als RB Leipzig is indrukwekkend. Maar het blijft wel een oefenduel. Als we volgende week niet winnen van PEC Zwolle, is deze zege niets meer waard."

Younes kwam in de eerste seizoenshelft nog geen één keer tot scoren in de Eredivisie. De Duitse aanvaller kreeg daarom ook kritiek op zijn lage rendement. "Daar heb ik echt van gebaald, het hield me bezig", bekent de Ajacied. "Ik heb daar deze week ook heel goed met de trainers over gesproken. Ik ben heel blij met deze trainers. Ik voel hun vertrouwen en hoop het de komende maanden nog vaak terug te betalen met doelpunten en assists."

"Ik heb nooit getwijfeld dat het er weer uit ging komen", vervolgt de 23-jarige Younes. "Met hard werken moest het goed komen en dat heb ik altijd gedaan. Daar begint het mee en ik merk dat de nieuwe speelstijl me ook meer gaat liggen. Dat zag je vandaag ook terug. De trainer wil dat ik meer in diepte positie kies en ook op die manier gevaarlijk ben."

Eredivisiepoule
Nieuws: Voetbal Headlines.nl | Voetbal Headliner