07.01.2017 20:02

Bosz na fraaie oefenzege: "Echt bizar goed"

Ajax won zaterdagmiddag met afgetekende cijfers van RB Leipzig, de nummer twee van de Bundesliga. Na afloop was Ajax-trainer Peter Bosz in zijn nopjes met het resultaat en het spel dat zijn ploeg op de mat legde.

Nadat het tweede van Ajax eerder op de dag onderuit ging tegen Excelsior (1-3), genoot Bosz van zijn beoogde basisopstelling. "Deze uitslag is indrukwekkend. Vooral over de eerste helft ben ik heel tevreden. Die was geweldig, echt bizar goed", aldus Bosz tegenover Voetbal International.

Dankzij drie doelpunten en een assist (op Kasper Dolberg) van Amin Younes, ging Ajax met ruime cijfers over de Duitsers heen. Anwar el Ghazi nam het laatste doelpunt voor zijn rekening. Bosz is blij voor zijn linksbuiten. "Dat is heel lekker voor hem, maar los van zijn rendement vond ik dat hij heel sterk speelde. Maar dat kan ik over alle spelers zeggen, ik pik er niet eentje specifiek uit."

De oefenzege op Leipzig was de afsluiting van het trainingskamp in Portugal. Ajax kan zich gaan opmaken voor de tweede seizoenshelft, waarin het een achterstand van vijf punten op Feyenoord moet zien goed te maken. "Deze wedstrijd is nog maar eens de bevestiging dat we op de goede weg zijn, dat het vertrouwen op basis van de eerste seizoenshelft aanwezig is."

Eredivisiepoule
Nieuws: Voetbal Headlines.nl | Voetbal Headliner