08.01.2017 09:23

Koeman zet Everton-directie aan tot handelen

Ronald Koeman kijkt vragend naar de vierde official tijdens een duel van Everton. (30-12-2016)
Ronald Koeman kijkt vragend naar de vierde official tijdens een duel van Everton. (30-12-2016)

Everton maakt geen kans meer op het winnen van de FA Cup. De ploeg van trainer Ronald Koeman verloor in eigen stadion van Leicester City (1-2) en is daardoor uitgeschakeld. Na afloop kwam het stoom uit de oren van de oefenmeester.

Na een uur spelen zorgde Romelu Lukaku nog voor de voorsprong van Everton, maar daarna verloor de ploeg van Koeman de greep op het duel. Achmed Musa, oud-speler van VVV-Venlo, schoot tweemaal raak voor Leicester City. "Het is gewoon een gebrek aan concentratie", verzuchtte Koeman na afloop bij de BBC. "Ik kan niet begrijpen hoe zij die 1-1 kunnen maken. Geen druk op de bal, en drie verdedigers tegenover Musa en nog scoort hij. Als je zo speelt, vraag je om tegendoelpunten."

Volgens Koeman moet zijn selectie deze transferperiode aangevuld worden. "De directie weet dat ik versterkingen wil. Ik hoop dat iedereen zich realiseert wat het team nodig heeft om resultaten te behalen die bij de status van deze club horen. Het zegt genoeg dat Tom Davies de beste speler op het veld was vandaag", doelt Koeman op de achttienjarige jeugdspeler, die pas zijn derde basisplaats had bij Everton.

De club uit Liverpool heeft onlangs al een nieuwe speler weten te contracteren: Ademola Lookman werd voor zo'n twaalf miljoen euro overgenomen van Charlton Athletic. Ook zou Everton graag Morgan Schneiderlin aan willen trekken, maar Manchester United is niet van plan de middenvelder voor een appel en een ei te laten gaan. Koeman liet eerder ook al weten graag Memphis Depay aan zijn selectie toe te willen voegen.

Eredivisiepoule
Nieuws: Voetbal Headlines.nl | Voetbal Headliner