26.11.2016 13:49

Koeman: "Memphis voor ons heel interessant"

Everton-trainer Ronald Koeman gebruikt codetaal tijdens het League Cup-duel Everton - Norwich City (20-09-2016).
Everton-trainer Ronald Koeman gebruikt codetaal tijdens het League Cup-duel Everton - Norwich City (20-09-2016).

Ronald Koeman hoopt nog altijd Memphis Depay in de winterstop naar Everton FC te halen. De Nederlandse oefenmeester heeft veel vertrouwen in de buitenspeler van Manchester United en wil hem graag toevoegen aan zijn selectie.

Koeman liet eerder al weten interesse te hebben in een tijdelijke overname van Depay. Die openhartigheid werd hem niet in dank afgenomen door United-manager José Mourinho. Dat weerhoudt Koeman er niet van om opnieuw zijn belangstelling voor de oud-speler van PSV kenbaar te maken. "Die twee goals tegen Luxemburg, nota bene zonder spelritme, dat zegt heel veel over zijn rendement", zegt Koeman in het Algemeen Dagblad. "Spelers die er bij de absolute topclubs net buiten vallen, zijn voor ons gewoon heel interessant. Ja, hij ook."

De oud-coach van Southampton maakt zich verder zorgen over het niveau van Nederlandse voetballers. Volgens Koeman valt er nog veel te verbeteren op fysiek vlak. "Kunnen voetballen is één ding, maar kun je het ook onder de grootst mogelijke druk, in de competities van Engeland, Duitsland of Spanje? Dat aspect is gewoon trainbaar", stelt Koeman. "Vincent Janssen was in de Eredivisie een fysiek sterke spits. Maar hier heeft hij die voorsprong niet meer. Als er ergens veel terreinwinst valt te boeken in Nederland, dan is het daar. Zonder het voetbal uit het oog te verliezen, uiteraard."

Eredivisiepoule
Nieuws: Voetbal Headlines.nl | Voetbal Headliner