08.01.2017 12:12

Ranieri is nu al overtuigd van aanwinst Ndidi

Leicester City-aanwinst Wilfred Ndidi (l.) duelleert met Enner Valencia van Everton. (07-01-2017)
Leicester City-aanwinst Wilfred Ndidi (l.) duelleert met Enner Valencia van Everton. (07-01-2017)

Claudio Ranieri is onder de indruk van aanwinst Wilfred Ndidi. De oefenmeester van Leicester City is in de eerste dagen van 2017 al overtuigd geraakt van de kwaliteiten van de Nigeriaanse middenvelder.

Leicester City haalde Ndidi voor zo'n 17,5 miljoen euro weg bij KRC Genk. De verdedigende middenvelder maakte zaterdag zijn debuut voor de Engelse landskampioen in het FA Cup-duel met Everton. De ploeg van Ranieri won met 1-2 en Ndidi maakte een uitstekende indruk. "Ndidi was fantastisch. En dat na twee trainingen", vertelde de succescoach van Leicester op de persconferentie na afloop.

De twintigjarige Ndidi wordt in Engeland al bestempeld als 'de nieuwe Vieira'. "Ik ben bijzonder tevreden. We hebben een hele goede beslissing gemaakt door hem te halen. Hij heeft mijn gelijk bewezen", vervolgt Ranieri zijn lofzang. "Hij veroverde vaak de bal en heeft een goede indruk achtergelaten. Het is ongelooflijk wat hij in zijn eerste wedstrijd tegen een team als Everton heeft laten zien."

Ndidi is bij Leicester de opvolger van de vertrokken N'Golo Kanté, die afgelopen zomer voor veel geld de overstap maakte naar Chelsea. De Franse controleur was vorig seizoen één van de grote uitblinkers in het kampioenselftal van Ranieri. Ndidi tekende een contract tot de zomer van 2022 bij Leicester City.

Eredivisiepoule
Nieuws: Voetbal Headlines.nl | Voetbal Headliner