03.01.2017 19:31

Leicester haalt Ndidi naar de Premier League

Leicester City heeft zich versterkt met Wilfred Ndidi. De twintigjarige verdediger maakt per direct de overstap van KRC Genk naar de Engelse landskampioen. Ndidi tekent een contract voor de duur van 5,5 jaar.

Ndidi werd in december al medisch gekeurd door Leicester City, maar de transfer is dinsdag pas naar buiten gebracht. Helemaal rond is de overgang van de verdedigende middenvelder echter nog niet: de Nigeriaan moet nog wachten op een werkvergunning in Engeland, maar dat betreft slechts een formaliteit. Ndidi gaat bij de regerend kampioen van de Premier League spelen met het rugnummer 25.

Leicester City meldt op de eigen website dat Ndidi kon kiezen uit een groot aantal Europese topclubs. De middenvelder maakte in de eerste seizoenshelft een uitstekende indruk in de Belgische Eerste Klasse. De Nigeriaan speelde pas twee seizoenen voor Genk, maar levert de club naar verluidt zo'n 17,5 miljoen euro op. Ndidi wordt in de ploeg van Ranieri gezien als de opvolger van de naar Chelsea vertrokken N'Golo Kanté, die afgelopen seizoen veel verdedigend werk opknapte. Leicester City staat momenteel op een veertiende plaats in de Premier League.

 

Eredivisiepoule
Nieuws: Voetbal Headlines.nl | Voetbal Headliner