10.01.2017 17:05

"Komst Ødegaard is ook goed voor Eredivisie"

Martin Ødegaard poseert tijdens zijn perspresentatie bij het beeld van Heerenveen-icoon Abe Lenstra. (10-01-2017)
Martin Ødegaard poseert tijdens zijn perspresentatie bij het beeld van Heerenveen-icoon Abe Lenstra. (10-01-2017)

SC Heerenveen verzekerde zich dinsdag van de diensten van Martin Ødegaard. De achttienjarige Noor wordt voor anderhalf seizoen gehuurd van Real Madrid. Trainer Jurgen Streppel is erg blij met de komst van Ødegaard, maar tempert de verwachtingen.

Volgens Streppel gaat het wel even duren om  Ødegaard volledig in te passen in zijn elftal. "Soms wel twee, drie maanden. Bovendien is hij pas achttien, dat mogen we niet uit het oog verliezen", vertelt de oefenmeester op de officiële clubsite van Heerenveen. Streppel beschouwt zijn nieuwste aanwinst voor het middenveld als een groot talent. "Laat ik het zo stellen, hij is geen type dat ruzie heeft met de bal."

Volgens de trainer van Heerenveen heeft de club geprofiteerd van het goede imago. "De club heeft een reputatie op het gebied van opleiden van jonge spelers", weet Streppel. De coach van de Friezen is niet van plan om Ødegaard een voorkeursbehandeling te geven. "Garanties dat hij speelt geven we niet. Het beste elftal speelt en dan maakt het niet uit of een speler bij Real vandaan komt of Olyphia."

Technisch manager Gerry Hamstra hoopt dat Ødegaard zijn overeengekomen huurperiode ook afmaakt in Friesland. "Wij gaan er vanuit dat hij de komende anderhalf jaar voor Heerenveen speelt. De insteek, van hem, ons en Madrid is dat hij zich bij ons ontwikkelt. Onze manier van spelen daarbij is belangrijk, daar heeft Real ook naar gekeken. Dit is mooi voor Heerenveen, maar het is ook goed voor de Eredivisie dat grote clubs toptalenten als Solanke, Traoré en Ødegaard in Nederland stallen om te rijpen."

Met het aantrekken van Ødegaard heeft de clubleiding van Heerenveen al geanticipeerd op een mogelijk vertrek van sterspeler Sam Larsson, die in de eerste seizoenshelft een uitstekende indruk maakte bij de huidige nummer vier van de Eredivisie. "Mocht Sam Larsson vertrekken, dan geeft de komst van Martin ons meer opties", stelt Hamstra. "We hopen trouwens dat Sam tot het einde van het seizoen blijft, zodat we de selectie zo sterk mogelijk houden."

Eredivisiepoule
Nieuws: Voetbal Headlines.nl | Voetbal Headliner