10.01.2017 11:45

Ødegaard voor anderhalf jaar naar Friesland

Martin Ødegaard laat zich fotograferen door de pers tijdens zijn presentatie als speler van sc Heerenveen. (10-01-2016)
Martin Ødegaard laat zich fotograferen door de pers tijdens zijn presentatie als speler van sc Heerenveen. (10-01-2016)

Martin Ødegaard wordt voor anderhalf jaar door sc Heerenveen gehuurd van Real Madrid. De komst van de Noorse middenvelder werd maandagavond al aangekondigd door de club uit Friesland.

Ødegaard is blij dat hij een kans krijgt bij sc Heerenveen. "Ik ben blij met mijn transfer", zei Ødegaard tijdens de perspresentatie. "Het is een mooie kans om me te ontwikkelen. De club heeft me tijdens de onderhandelingen een goed gevoel gegeven. De gesprekken verliepen ook soepel, waardoor het niet moeilijk was om voor Heerenveen te kiezen. Ik kijk ontzettend uit naar mijn periode bij Heerenveen, ik heb er zin in."

De Noor wordt gezien als een 'supertalent', maar dat deert Ødegaard niet. "Ik ben gewoon een normale jongen", vervolgde de Noorse middenvelder zijn verhaal. "Ik besteed niet veel aandacht aan wat andere mensen over me zeggen", aldus de oud-speler van Strømsgodset IF. Ødegaard hoopt bij sc Heerenveen kort achter de spits te spelen. "Ik kan op verschillende posities uit de voeten, maar het liefst speel ik als aanvallende middenvelder."

Ødegaard heeft bij Real Madrid nog een contract tot medio 2021.
 

 

Eredivisiepoule
Nieuws: Voetbal Headlines.nl | Voetbal Headliner