13.01.2017 14:37

"Lijkt alsof Payet daar helemaal niet wil zijn"

In Engeland wordt met verbazing gekeken naar het gedrag van Dimitri Payet. De Franse middenvelder wil niet langer spelen voor West Ham United en probeert op deze manier een transfer naar Olympique Marseille te forceren.

De clubleiding van West Ham United is echter niet van plan om Payet te laten vertrekken deze transferperiode. Trainer Slaven Bilić vertelde op een persconferentie dat hij de 29-jarige middenvelder voorlopig uit de selectie heeft gezet. Payet speelt sinds de zomer van 2015 in dienst van West Ham United en maakte grote indruk op het afgelopen EK met Frankrijk. De tweebenige middenvelder heeft in de eerste seizoenshelft geen hoge ogen weten te gooien.

"Je kunt mij niet vertellen dat Payet dezelfde drang en honger heeft als vorig seizoen", constateert oud-international Jamie Redknapp in gesprek met The Daily Mail. "Ik heb West Ham dit seizoen vaak gezien en het lijkt alsof Payet daar helemaal niet wil zijn. Hij ziet er niet zo fit uit als vorig seizoen. Zijn lichaamstaal is er een van een speler die weg wil. Na het EK dacht hij waarschijnlijk 'ik ben hier nu te goed voor'. Hij vindt dat hij voor een van de Europese topclubs had moeten spelen."

Redknapp adviseert de clubleiding van West Ham United om Payet zo snel mogelijk te laten gaan. Hij wijst op de negatieve gevolgen van de aanwezigheid van de Fransman. "Als je een rotte appel in de kleedkamer hebt, wordt iedereen daar door beïnvloed." Payet speelde vorig seizoen dertig competitiewedstrijden in de Premier League en kwam daarin negenmaal tot scoren. Dit seizoen staat de teller op achttien duels en slechts twee treffers.

Eredivisiepoule
Nieuws: Voetbal Headlines.nl | Voetbal Headliner