16.01.2017 13:06

Oscar in China: "Ik ben één van de pioniers"

De Braziliaan Oscar beschouwt zichzelf als een baanbreker op de Chinese velden. De creatieveling heeft als doel om de Super League uit het Aziatische continent bekend te maken bij meerdere topspelers in Europa.

"Ik ben één van de pioniers, samen met de spelers die mij voorgingen. Ik kom naar China om de competitie te helpen en om ervoor te zorgen dat meer spelers deze competitie leren kennen", stelt de 25-jarige in gesprek met Qatar's Supreme Committee. Oscar verruilde Chelsea begin januari voor om en nabij zeventig miljoen voor het kapitaalkrachtige Shanghai SIPG. Bij zijn nieuwe club ondertekende hij een contract tot het einde van 2017.

De voormalig jeugdspeler van São Paulo FC is van mening dat voetbal mondiaal een snelle ontwikkeling moet ondergaan. "Het is goed voor het voetbal dat het spel groeit in nieuwe gebieden van de wereld", vervolgt de 54-voudig international van Brazilië. "China heeft veel geld geïnvesteerd in de competitie en ieder team heeft nu goede spelers. Dit zal helpen het niveau van de competitie en het voetbal in het land te verhogen."

Veel tijd om de zijn nieuwe stad te ontdekken heeft Oscar, die in vierenhalf jaar tijd 131 wedstrijden in de Premier League speelde, nog niet gehad. Echter tellen vooral de sportieve prestaties. "Ik heb er nog niet veel tijd doorgebracht, slechts twee dagen in Shanghai, maar de indrukken waren geweldig. De gebouwen zijn geweldig en het is een hele leuke stad. Mijn prioriteit is om dit seizoen de competitie te winnen."

Eredivisiepoule
Nieuws: Voetbal Headlines.nl | Voetbal Headliner