23.12.2016 09:27

Oscar verlaat Chelsea voor Shanghai SIPG

De volgende sterspeler die aan de slag gaat in de Super League van China is de Braziliaan Oscar. De middenvelder vertrekt in januari naar Azië, waar hij een contract heeft getekend bij Shanghai SIPG, de nummer drie van het afgelopen seizoen in China. Met de deal is naar verluidt ruim zeventig miljoen euro gemoeid.

Chelsea meldt op de clubwebsite niet voor hoe lang Oscar tekent in China, ook Shanghai SIPG laat alleen weten dat hij aansluit voor het komende seizoen in China. De Super League ligt momenteel stil, aangezien de competitie daar van jaar tot jaar loopt. In maart begint het seizoen 2017 weer. Oscar stond sinds 2012 onder contract bij Chelsea, dat hem toentertijd voor 32 miljoen euro overnam van Internacional.

Sindsdien speelde hij meer dan tweehonderd wedstrijden op de Europese velden, waarvan honderddertig in de Premier League en dertig in de Champions League. Bij Shanghai SIPG komt Oscar diverse bekenden tegen, waaronder oud-trainer van Chelsea André Villas-Boas. Daarnaast spelen spelers als Hulk en Asamoah Gyan in China.

Eredivisiepoule
Nieuws: Voetbal Headlines.nl | Voetbal Headliner