27.01.2017 21:35

Anouk Hoogendijk stopt bij als international

Anouk Hoogendijk warmt zich op voor het WK-duel tegen China. (11-06-2015)
Anouk Hoogendijk warmt zich op voor het WK-duel tegen China. (11-06-2015)

Anouk Hoogendijk, voetbalster van Ajax Vrouwen, heeft een punt achter haar interlandcarrière gezet. De 31-jarige middenveldster kijkt met trots terug op een totaal van 103 interlands, waarin ze tot negen doelpunten kwam.

Hoogendijk erkent, middels een persbericht, dat het een moeilijk besluit is geweest. “Vanaf het begin van het seizoen sta ik op de stand-by lijst van de Oranje Leeuwinnen”, vertelt Hoogendijk. “Uiteraard is het een moeilijk besluit, maar in mijn huidige rol bij Oranje voel ik me niet prettig.”

Hoogendijk maakte op 6 augustus 2004 haar debuut in het Nederlands elftal. Haar absolute hoogetepunt was, volgens eigen zeggen, in 2009. Hoogendijk: “Tijdens het EK bereikten we de halve finale en speelde ik alle wedstrijden. In de kwartfinale schoot ik tijdens de penaltyserie de beslissende strafschop binnen. Doordat we de halve finale haalden, kregen we de o zo belangrijke A-status.

Het hoeft volgens Hoogendijk nog geen definitief afscheid te betekenen. “Ik kijk met een tevreden en trots gevoel terug op mijn tijd in Oranje. Ik ben er dan ook van overtuigd dat het EK in eigen land een fantastisch toernooi gaat worden. Als de nood echt hoog is op mijn positie, kan de bondscoach me altijd bellen.”

Eredivisiepoule
Nieuws: Voetbal Headlines.nl | Voetbal Headliner