29.01.2017 11:57

Bosz kan vertrek van doelman niet uitsluiten

Tim Krul maakt minuten in de Jupiler League bij Jong Ajax. De doelman wordt tweemaal gepasseerd door de beloften van Jong FC Utrecht. (21-11-2016)
Tim Krul maakt minuten in de Jupiler League bij Jong Ajax. De doelman wordt tweemaal gepasseerd door de beloften van Jong FC Utrecht. (21-11-2016)

Peter Bosz heeft zich uitgesproken over de situatie van Tim Krul bij Ajax. De doelman wordt sinds afgelopen zomer gehuurd van Newcastle United, maar speelde nog geen minuut in de hoofdmacht van de Amsterdammers.

Krul moest de vertrokken Jasper Cillessen vervangen in het doel bij Ajax, maar is er niet in geslaagd om André Onana uit de basis te verdringen. "André is de nummer één, ja. Mensen die zich afvragen waarom Tim gehaald is, verliezen de realiteit uit het oog. Op het moment dat beslissingen werden genomen, was Onana geen eerste keeper, hij was nog maar twintig jaar en er was twijfel of hij het al kon", vertelt Bosz aan de NOS.

Bosz is niet van plan om Onana te slachtofferen ten gunste van Krul. De ervaren doelman zal zelf een basisplaats af moeten dwingen op de trainingen en duels bij de beloften. "Hij is onderdeel van onze selectie. Tim zal moeten laten zien dat hij beter is dan André", aldus de oefenmeester van Ajax. "Hij krijgt van ons alle kans om dat te laten zien in de wedstrijden van Jong Ajax en tijdens de trainingen."

Newcastle United liet zaterdag al weten niet blij te zijn met de situatie van Krul. Een vertrek van de doelman durft Bosz niet uit te sluiten. "Dat weet je niet in het voetbal. Als er een dezer dagen nog een club voor hem komt en hij wil daar graag naartoe... dan gaat-ie. Ik moet afwachten hoe dat zich ontwikkelt de komende dagen", besluit de Ajax-trainer.

Eredivisiepoule
Nieuws: Voetbal Headlines.nl | Voetbal Headliner