28.01.2017 14:11

Newcastle denkt aan vertrek van Krul bij Ajax

Tim Krul (l.) en André Onana (r.) betreden het trainingsveld van Ajax. (22-09-2016)
Tim Krul (l.) en André Onana (r.) betreden het trainingsveld van Ajax. (22-09-2016)

Tim Krul moest bij Ajax de vertrokken Jasper Cillessen opvolgen, maar speelde vooralsnog geen minuut in de hoofdmacht van de Amsterdammers. De doelman wordt gehuurd van Newcastle United en die club overweegt Krul ergens anders onder te brengen.

Trainer Rafael Benítez ziet met lede ogen aan dat Krul tweede keus is achter André Onana en zijn wedstrijden in de Jupiler League moet spelen. "Tim is een topkeeper, die tijd nodig heeft omdat hij geblesseerd is geweest", vertelt Benítez in gesprek met de Evening Chronicle. "Hij speelt zijn wedstrijden voornamelijk voor de beloften voor Ajax, dus als er clubs zijn die zoeken naar een keeper, dan zal de naam van Krul interessant zijn."

"We hebben al een bod ontvangen, maar we vonden dat niet de juiste club", vervolgt de Spaanse coach van Newcastle United, die eerder al liet weten geen behoefte te hebben aan een tussentijdse terugkeer van Krul. "Als een club echter geïnteresseerd is om hem te huren en hem echt speeltijd wil geven, dan zullen we dat overwegen. Het is belangrijk dat hij blijft spelen, of in ieder geval een kans krijgt." Krul speelde tot nu toe zes wedstrijden in de Jupiler League voor Jong Ajax.

Eredivisiepoule
Nieuws: Voetbal Headlines.nl | Voetbal Headliner