30.01.2017 09:29

Bosz is het oneens met zienswijze van Gudelj

Peter Bosz (l.) en Nemanja Gudelj (r.) schuiven aan voor de persconferentie in aanloop naar de Champions League-duels met FK Rostov. (15-08-2016)
Peter Bosz (l.) en Nemanja Gudelj (r.) schuiven aan voor de persconferentie in aanloop naar de Champions League-duels met FK Rostov. (15-08-2016)

Nemanja Gudelj haalde in een interview in De Telegraaf hard uit naar de technische staf van Ajax. Volgens de middenvelder was hij graag door de voordeur vertrokken, maar kon dat niet door toedoen van Peter Bosz.

In een gesprek met de technische staf gaf Gudelj aan het mentaal te zwaar te vinden om op de bank plaats te nemen, waarna Bosz de Serviër niet meer bij zijn wedstrijdselectie nam. Ook werd hij uitgekotst door de fans met zijn onprofessionele houding. Volgens Gudelj lag het allemaal heel anders en heeft Bosz een alternatieve waarheid naar buiten gebracht.

Volgens trainer Bosz rammelt het verhaal van Gudelj aan alle kanten. "Wij hebben precies verteld hoe het zit en daar was hij bij. Ik heb dat gesprek samen met Hennie Spijkerman gevoerd, daar kan geen twijfel over bestaan. Nemanja heeft niet gezegd dat hij niet op de bank wil zitten. Hij heeft gezegd: ik kan het mentaal niet opbrengen om op de bank te zitten", aldus Bosz tegenover FOX Sports.

"Dus daarmee zegt-ie niet dat hij niet op de bank wil zitten. Hij zei: als je mij in de basis wil zetten, moet je dat doen. Anders kan ik het niet opbrengen. Dat is niet eerlijk naar de andere spelers toe. Zo heeft hij het precies gezegd. Ik ben heel duidelijk geweest en ik lieg er niet om. Dit is de waarheid."

Eredivisiepoule
Nieuws: Voetbal Headlines.nl | Voetbal Headliner