31.01.2017 23:17

Overmars betreurt vertrek van doelman Krul

Marc Overmars betreurt het vertrek van Tim Krul. De doelman leek op weg naar Watford FC, maar tekende dinsdag tot grote verrassing bij AZ. De technisch directeur van Ajax had lieverd gehad dat Krul bij de Amsterdammers bleef, maar dat bleek niet de meest ideale optie.

"Ik denk dat dit voor iedereen het beste is", meent Overmars in een reactie op de website van de Amsterdammers op het vertrek van de doelman. "Ook al hebben we liever drie Eredivisie-waardige keepers in de A-selectie." Krul kwam begin dit seizoen met een blessure over van Newcastle United. De kwetsuur leek erger dan gedacht, want pas eind november maakte de doelman zijn eerste minuten bij Jong Ajax. In totaal speelde hij zes duels in de Jupiler League.

Het was de bedoeling dat de huurling eerste doelman zou worden, maar André Onana ontwikkelde zich bovenverwachting en kreeg de voorkeur boven Krul. "Dat was voor Tim een erg lastige situatie, al hebben we daar nagenoeg niks van gemerkt want hij heeft zich professioneel opgesteld. Het is jammer dat het zo gelopen is. Wij wensen hem veel succes in zijn verdere carrière."

Krul zelf gaf via zijn eigen Twitter kanaal aan tevreden te zijn met de kans die AZ hem biedt. Ook had hij nog goede woorden over voor Ajax. "Ik wil het team, de staf en de fans van Ajax bedanken voor de hulp in de afgelopen maanden om fitter dan ooit te worden. Ik wens al het beste voor Onana, je bent een groot talent. Laten we 5 april van shirtje ruilen", doelend op het treffen van Ajax en AZ wat dan op de planning staat. 

 

Eredivisiepoule
Nieuws: Voetbal Headlines.nl | Voetbal Headliner